NRK Meny
Normal

– Dette er et slag i trynet for hele kulturlivet

Rådmannen i Moss foreslår å avslå støtte til Festivalen Sin og fire andre organisasjoner.

Lido lido, Festivalen Sin

LidoLido spilte i år på festivalen Sin. Dersom rådmannens budsjettforslag blir vedtatt senere, kan det spøke for festivalen.

Foto: Privat

– Dette er en katastrofe for hele kulturlivet i Moss. For musikklivet, litteraturen og idretten ser det svart ut, mener Tony Fjærgård i Festivalen Sin.

Festivalen Sin hadde søkt om 300.000 kroner, noe som skulle sørge for et godt grunnlag for neste års arrangement. Men i rådmannens budsjettforslag vendes tommelen ned for dette, ifølge Moss Avis.

– Dette betyr at vi ikke klarer å nå den målsettingen vi har satt oss. Hvis dette budsjettet blir vedtatt, så må vi sette oss ned og nedskalere hele arrangementet. Vi har en målsetting om å bygge en levedyktig festival som kan tiltrekke seg internasjonale artister, sier han.

LES OGSÅ:

– Gikk imot rådmannen i fjor

– Hvis vi ikke får penger fra Moss kommune, så vil ikke fylkeskommunen stille opp, så det river unna hovedfinansieringen av hele prosjektet vårt, sier Fjærgård.

Fjærgård var en av fire personer som i år gikk inn med 150.000 kroner av private penger for å dekke underskuddet til festivalen. Nå setter han sin lit til at politikerne finner rom til dem i budsjettet.

– Vi har vært ute i hardt vær før og alltid kommet oss frem til gode løsninger i gode og vanskelige år. Rådmannen var lunkent innstilt også i fjor da vi søkte om 125.000 kroner, men Frp gikk faktisk inn for å doble innsatsen til rådmannen og alle de politiske partiene sto bak det forslaget. Jeg føler vi har politikerne med på vårt lag, sier han.

Parkteatret får tilskudd

Festivalen ble i år arrangert på Peterson-tomta for første gang.

I tillegg til Festivalen Sin, avslår rådmannen søknadene fra IL Kråkene, House of Foundation, Moss skiklubb og Middagsåsen Sportssenter AS.

Derimot ønsker rådmannen å innvilge Parkteatrets søknad om å få 3,5 millioner kroner i kommunalt tilskudd per år fra 2015.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tilbyr sluttpakke til alle ansatte

    Askim & Spydeberg Sparebank har tilbudt sluttpakke til alle sine drøyt 60 ansatte, skriver Smaalenenes Avis. De ansatte skal ha blitt informert på et personalmøte forrige uke. Administrerende banksjef Rune Hvidsten sier til avisa at det ikke vil bli snakk om oppsigelser.

  • Slevik tapte toppkamp

    Toppkampen mellom Slevik og Sveiva endte med tap til fredrikstadlaget 3–5. I Skjeberghallen har Sarpsborg møtt Sandnes. Sarpingene vant kampen 12–9. Slevik ligger på tredjeplass på tabellen, mens Sarpsborg ligger på femte.