NRK Meny
Normal

– Dette er en trist dag for Moss

De ansatte på Peterson Paper i Moss øynet et lite håp da bedriften ble solgt. Nå mister de jobben. Ordføreren lover at kommunen skal hjelpe de ansatte så godt de kan.

Tage om Peterson

Ordfører Tage Pettersen synes det er trist at Peterson nå legges ned i Moss.

De ansatte ble informert i dag om at bedriften ikke lenger har livets rett. Etter en konkursforhandling i Moss tingrett ble det bestemt at Peterson Paper begjærer oppbud.

260 ansatte i Moss mister jobbene sine. Det samme gjør 110 ansatte i Ranheim.

– Det er en trist dag og det er en fryktelig kjedelig beskjed å få for et helt mossesamfunn. Både i forhold til arbeidsplasser som går tapt, for ringvirkningene dette kan gi næringslivet i regionen og industrihistorisk for Moss, sier ordfører Tage Pettersen (H).

LES OGSÅ:

Håper noen kjøper dem opp

Tillitsvalgt og styremedlem i Peterson i Moss, Bjørn Arild Hansen, forteller at noen av de ansatte må på jobb i morgen da anlegget må kjøres ned og tas vare på, så det kan være mulig for en eventuell ny eier å starte opp igjen.

– For de ansatte og deres familier som blir direkte berørt er dette en tragedie. Men det er ikke bare dem, dette er heller ikke noen fordel for Moss som by.

– Det er nok mange som gleder seg til at mosselukta forsvinner og at det skal bli nye fine strandtomter. Men jeg tror at moss nå går glipp av en stor inntektskilde. Det er ikke dette som kommer til å gi lavere eiendomsskatt i Moss, for å si det sånn, legger han til.

Dermed kan over 200 års papirhistorie være over i Moss. Likevel har Hansen et lite håp om fortsatt drift.

LES OGSÅ:

Kommunen skal hjelpe de ansatte

– Vi ligger an til å bli lagt ned, med mindre det kommer inn interessenter som vil kjøpe boet og drive videre. Men i utgangspunktet blir det masseoppsigelser, sier han.

Ordfører Tage Pettersen (H) sier kommunen nå skal gjøre det de kan for å hjelpe de ansatte som nå befinner seg i en vanskelig situasjon.

– Nav er til stede på informasjonsmøte med dem på bedriften. Vi har også sagt at vi skal etablere utvidede åpningstider på Nav for å bistå de berørte så langt det er mulig, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 22:55

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ba sint mann om å gå

    Politiet har bortvist en sint mann i en butikk på Brødløs i Halden. Mannen var ikke ønsket der etter tidligere hendelser.