NRK Meny
Normal

– Dette blir det tøffeste jeg har deltatt i noensinne

Signe Marie Fidje Store drar fra Fredrikstad til Sør-Amerika i dag og tar de siste forberedelsene til Rio-OL i Argentina.

Signe Marie Fidje Store

Hun har forberedt seg så godt hun kan, og håper alt stemmer i Rio.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Det var knyttet store forhåpninger til OL-kvalifiseringen i Tyrkia i mai. Endelig hadde Norge sjansen til å få en kvinnelig bryter med i OL. Og det fikk vi, men det ble ikke den alle trodde det kunne bli, Fredrikstads Grace Bullen.

Men så ble det liksom Fredrikstads dag på et vis likevel.

Signe Marie Fidje Store er egentlig fra Tana og startet bryterkarrieren sin der. Nå trener hun i Atlas i Fredrikstad. I mai vant hun semifinalen sin i Istanbul.

Og da så det slik ut:

Signe Marie Fidje Store

Gledestårene sprutet i mai. Hvordan går det nå i august?

Etter måneder med forberedelser går turen i ettermiddag til Sør-Amerika.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å reise, sier Signe Marie til NRK på Isegran i Fredrikstad, før ferden går videre til Gardermoen. Vi drar først til pre-camp i Argentina og blir der noen dager før vi reiser til OL-byen. Det blir spennende.

Mer om Signe Marie Fidje Store:

Forberedelsene har vært brukt til treningssamlinger med sparringpartnere fra Makedonia og andre land. De har møtt Signe Marie på treningsleire i Norge, og hun mener hun har fått gjort den viktige jobben med å få så god bryteteknisk kvalitet som mulig på plass.

Og det trengs nok, mener hun.

– Den konkurransen i OL kommer til å være den tøffeste jeg har deltatt i noensinne. Jeg må virkelig være i form når jeg skal bryte!

– Betyr det flere gledescener som fra i mai?

– Hvis jeg gjør det bra, blir det definitivt det! Men man skal jo ha dagen. Jeg må gjøre mine forberedelser så riktig som mulig, så får vi se.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.