NRK Meny
Normal

– Dette betyr mye for lastebilnæringen

Fra i morgen blir det signalregulering for tunge kjøretøy over Kjøkøysund bru.

Kjøkøysund Bru

Kjøkøysund bru trenger oppgradering, og nå blir det signalregulering for tunge kjøretøy over brua.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Fra i morgen blir det signalregulering for tunge kjøretøy over Kjøkøysund bru på fylkesvei 108 mellom Fredrikstad og Hvaler, opplyser Statens vegvesen.

Det betyr at tyngre kjøretøy og semitrailere opp til 50 tonn kan passere brua ved grønt lys.

Erik Graarud leder lastebileierforbundet i Østfold

Leder i lastebileierforbundet i Østfold, Erik Graarud.

Foto: Anne Ognedal / NRK

Lastebileierforbundet har ivret for en slik løsning. Fylkesleder i Østfold, Erik Graarud, mener den betyr mye for lastebilnæringen.

– Nå slipper vi å laste om og kan kjøre som vi har gjort tidligere, vi må bare vente på grønt lys. Det sparer oss for mange timer arbeid om dagen og masse penger, sier Graarud.

– Det sparer også bedriftene der ute for enorme summer, det er de som i siste omgang må betale for lasset, legger han til.

Slik skal problemet løses

I mars ble det kjent at brua ikke tålte dagens trafikk og at den må forsterkes. Det ble umiddelbart innført forbud for kjøretøy over 32 tonn.

Nå skal problemet løses på denne måten:

På hver side av Kjøkøysund bru er det en busslomme hvor det blir installert signalregulering. Skilt henviser tunge kjøretøy over 32 tonn inn på busslommen.

Sensorer registrerer at et vogntog venter på signal. Når trafikklyset gir grønt signal kan vogntoget passere brua mens den øvrige trafikken må vente.

Trafikkavviklingen over brua vil bli løpende vurdert. Dersom signalreguleringen fører til for store kødannelser for trafikken vil nødvendige tiltak bli iverksatt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.