NRK Meny
Normal

– Det virker som han siktet på andre biler

En kjenning av politiet er pågrepet etter å ha råkjørte med campingbil fra Strømstad til Halden. Han skal ha kjørt på flere biler, blant annet en politibil.

Bobil kollisjon Halden

STOPPET: Denne bobilen forsøkte å kjøre fra politiet, men ble innhentet og stoppet ved politistasjonen i Halden søndag ettermiddag.

Foto: Per Øyvind Fange / NRK

Politiet har pågrepet føreren av en campingbil i Halden sentrum etter en bilforfølgelse fra Svinesund. Campingbilen var involvert i et trafikkuhell i Strømstad og skal ha rygget inn i en politibil. Føreren er en kjenning av politiet og er kjørt i arrest.

Skal ha kjørt mot fartsretning

Husbilen skal en stund ha kjørt mot trafikken. Hendelsen skal ha skjedd like etter klokka 12 søndag, skriver Bohusläningen på nett.

Ved et tilfelle skal en norsk kvinne ha sett campingbilen kjøre mot fartsretningen. Hun rekker å forlate bilen sin, men blir vitne til hvordan sjåføren av campingbilen, tilsynelatende bevisst, kjører inn i en annen bil. Politiet bekrefter også at det trolig var tilfelle, skriver Bohusläningen.

– Det virker som han siktet på andre biler når han kjørte, sier den svenske politimannen Stefan Gustafsson til Bohusläningen.

Kjørte videre til Norge

Straks etter hendelsen kjørte campingbilen over til Norge. Der forsøkte norsk politi å stoppe råkjøreren. Ved Sørlifeltet i Halden rygget sjåføren av campingbilen inn i en politibil. Ingen ble skadet.

– Det kommer til å innledes et samarbeid mellom svensk og norsk politi rundt hendelsen og siden får vi se hva vi får frem, sier Gustafsson til Bohusläningen.

Ifølge svensk politi er han mistenkt for å ulovlig å ha forlatt en ulykkesplass og for grov mishandling.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fergetrafikken oppe å går igjen

    Fergetrafikken mellom Moss og Horten er tilbake til normalen. Tidligere i kveld var det ventetider opp mot en time på grunn av tekniske problemer på den ene ferga. Det er nå ordnet opp i, melder Bastø Fosen på sin hjemmeside.

  • Råkjørere i Fredrikstad

    UP har i ettermiddag hatt en trafikkontroll ved Engelsviken i Fredrikstad. Det resulterte i åtte forenklede forelegg for å kjøre over fartsgrensa, tre forelegg for bruk av mobil og en for ikke å ha brukt bilbelte.