NRK Meny
Normal

– Det var et overraskende uttak

Haldenseren Emilie Moberg er én av tre jenter som skal representere Norge i sykkel-VM i Spania. Forbundet kunne sendt fem.

Video VM sykkel

Emilie Moberg gleder seg til VM.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– Vi hadde fem plasser, men de velger å bruke tre. Det synes jeg er ganske dårlig. Kanskje ikke alle kan få en topplassering, men de trenger erfaringa og det hadde vært fint å vite at forbundet satser på oss, sier Emilie Moberg til NRK.no.

– Er du irritert?

– Nei, jeg er ikke irritert, men overrasket.

Blir hjelperytter

Haldenseren gleder seg uansett til VM, der Miriam Bjørnsrud (Raumer) trolig er Norges største håp. Hun sykler til vanlig sammen med Moberg i Team Hitec Products.

– Vi har syklet sammen siden vi var tretten år gamle, så det blir gøy. Jeg gleder meg veldig. Siden løypa ikke passer meg så bra hadde jeg ikke forventet å bli tatt ut i det hele tatt, så dette blir bra!

VM i landeveisritt går av stabelen i Ponferrada i Spania. Mesterskapet går fra 20. til 28. september.

– Innfrir ikke kriteriene

Sykkelforbundet forsvarer uttaket med at kun tre norske ryttere har realistiske sjanser for en god plassering.

– Som på alle andre uttak vurderer vi aktuelle utøvere opp imot våre uttakskriterier. Med tanke på vanskelighetsgraden på årets VM-løype, innfrir ingen av kvinnene disse kriteriene. Basert på resultater tidligere i sesongen, er det ikke realistisk å tro på en topp-ti-plassering i den tøffe løypa som møter rytterne i Ponferrada, sier sportssjef Hans Falk om uttaket, ifølge Halden Arbeiderblad.

Eline Brustad (Asker) er den tredje syklisten som deltar for Norge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.