NRK Meny
Normal

– Det var den verste tiden i livet mitt

Eirik Woldheim Hansen (12) har hatt kreft siden han var fem år gammel. I helgen bidro han til å samle inn over 115.000 kroner til Barnekreftforeningen.

Eirik Woldheim Hansen

Eirik syklet det han orket til inntekt for Barnekreftforeningen denne helgen.

Foto: Victoria Ose / NRK

– Jeg er her for å samle inn penger til forskning på kreft, sier Eirik med et stort smil.

Han sitter på en benk på Sports Club Sarpsborg hvor han akkurat har syklet på spinningsykkel i et kvarter til inntekt for Barnekreftofreningen. Det var det han orket. Selv fikk han lymfekreft da han var fem år.

Eirik på spinning mot kreft

Her spinner Eirik til inntekt for kreftsaken sammen med 750 andre personer.

Foto: Victoria Ose / NRK

– Jeg var fem år da jeg ble syk. Jeg skjønte egentlig ikke hva det betydde. Men etter at jeg kom på sykehuset fikk jeg vite litt om det. Når det var noe jeg ikke skjønte, forklarte mamma og pappa det for meg, forteller han.

– Jeg husker at jeg ble ganske lei meg og redd for om det kunne skje noe. Det var skummelt og den verste tiden i livet mitt, sier Eirik.

Har startet egen aksjon

750 personer har denne helgen holdt spinningsyklene i gang i 12 timer til inntekt for Barnekreftforeningen. Også moren til Eirik syklet flere økter. Hun minnes tiden da hun fikk beskjeden alle foreldre frykter.

– Man går går inn i en sjokkfase. Det går en tid hvor man ikke skjønner hvordan man skal komme seg gjennom det, men så får man krefter og mobiliserer noe man ikke tror man har, sier Anette Woldheim Hansen.

Mor og sønnn

Mamma Anette Woldheim Hansen med sønnen Eirik. Begge to syklet mot kreft på lørdag.

Foto: Victoria Ose / NRK

Eirik ble operert, men fikk tilbakefall. Han har fått cellegift og stråling,og behandlingen gikk over ett år. Etter det gikk han til kontroll i fem år.

– Jeg har noen gode og noen dårlige minner. Jeg ble for eksempel skalla. Det var ikke så gøy å oppleve, men jeg snakket mye om det på skolen med lærere og elever, sier han.

Samlet inn over 115.000 kroner

I helgen samlet Sports Club Sarpsborg inn over 115.000 kroner, med daglig leder Joachim Tangen i spissen. Slike arrangementer er uvurderlige for Barnekreftforeningen.

Spinning mot barnekreft

Initiativtaker til innsamlingen Joachim Tangen, sammen med Eirik.

Foto: Victoria Ose / NRK

– Det betyr veldig mye når vi ser hvor engasjerte folk er. Vi setter veldig stor pris på dette, sier Ann-Mari Begby, leder i Barnekreftforeningen Østfold.

De har en egen gruppe for barn som er ferdig med kreftbehandling og som sliter med senskader. Dét gjør Eirik.

– Seneffektene preger oss mye. Han går konstant svimmel per nå og har gjort det siden august, men han holder motet oppe og sprer glede, sier mor Anette Woldheim Hansen.

Ble friskmeldt før jul

For Eirik har det vært viktig å få et nettverk gjennom Barnekreftforeningen. Han er på skolen kun to timer om dagen. I februar 2015 ble han friskmeldt.

Spinning mot barnekreft

Her er logoen til Team Eirik med maskoten Bimbo. Den har fulgt han gjennom oppturer og nedturer.

Foto: Victoria Ose / NRK

– Jeg fikk vite at jeg var kreftfri. Da ble jeg så glad. Vi arrangerte en filmkveld med klassen hvor vi spiste pizza og feiret at jeg var frisk, det var hyggelig, sier Eirik.

Han har startet sin egen innsamlingsaksjon til Barnekreftforeningen og har følgende råd til andre barn med kreft:

– Ikke gi opp at du kan bli frisk, det er rådet mitt, sier Eirik.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistet førerkortet

    En bilfører fikk førerkortet beslaglagt da han kjørte i 115 km/t i 70-sonen på E6 ved Eidet i Sarpsborg i formiddag. På grunn av veiarbeid er hastigheten på stedet redusert til 70 km/t i sørgående løp rett før tunnelen.

  • Stoppet promillekjører

    Etter tips fra en annen bilist om vinglete kjøring på E6, ble en mann i 40 årene stoppet av politiet ved Solli i Sarpsborg i formiddag. En blåsetest viste at føreren hadde 1.7 promille. Det førte til førerkortbeslag og anmeldelse.