NRK Meny
Normal

– Det ligger fortsatt flere vrak rundt omkring

Ser båten din ut som et takras og ligger på offentlig grunn? Da bør du forte deg å flytte den - ellers går den i søpla.

Båtvrak
Foto: Nina kristiin Vraa / NRK

I uke 41 og 42 gjennomfører Vansjø-kommunene «aksjon eierløse båtvrak». Det betyr at båter som ligger og slenger i vannkanten langs kysten og i Vansjø blir hentet og kjørt til gjenvinning.

– Vi har kjørt denne aksjonen i noen år nå, forteller miljøingeniør Hege A. Hellem i MOVAR.

Da aksjonen ble gjennomført i våres, ble det hentet inn åtte båter. I fjor høst ble elleve båtvrak plukket opp.

LES OGSÅ:

Oppfordres til å melde inn vrak

– Det ligger fortsatt en del båter som vi ikke vet om er eierløse. Det er de forskjellige kommunene som har ansvaret for å hente inn båtene. De vil feste klistremerker på båtene som et forsøk på å varsle eier om at båten blir hentet. Blir ikke båtene hentet, så fjernes de, forteller Hellem.

Kommunene frakter båtvrakene, eller de eierløse båtene, til MOVAR for avfallshåndtering, etter å ha plukket de ren for trevirke på plastbåter, fjernet av ledninger/EE-avfall og motorer.

Innbyggere oppfordres nå å ta kontakt med sin kommune og melde inn om hvor båtvrakene ligger. Dette kan enten gjøres via nettstedet fiksgatami, eller ved å ta direkte kontakt med den ansvarlige i kommunen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Avslutter elgsøk

    Politiet og viltnemnda avslutter søket etter en elg som skal ha befunnet seg på E18 i Eidsberg. Elgen ble ikke funnet.

  • TV-aksjonen: 10 mill fra Østfold

    Østfoldingene ga i gjennomsnitt 34 kroner per innbygger til årets TV-aksjon, mens landsgjennomsnittet var 41 kroner. Når det gjelder de forskjellige kommunene, så var det Rømskog, fylkets minste etter folketall, som ga mest penger per innbygger med et snitt på 105 kroner. Totalt kom det inn over 10 millioner kroner fra Østfold.