NRK Meny
Normal

– Ingen tvil om at det går med årsverk i år

Annonsesvikt fører til at Amedia må kutte en halv milliard kroner. Nå frykter mediefolk i Østfold at flere stillinger forsvinner.

lokalaviser

De ansatte i lokalavisene i Østfold er usikre på hvor kuttene kommer.

– Vi snakker om et behov på nivå rundt 500 millioner kroner. Det kan jeg bekrefte, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia til Journalisten.

Amedia eier blant annet Fredriksstad Blad, Moss Avis, Sarpsborg Arbeiderblad, Smaalenenes Avis, Rakkestad Avis og Halden Arbeiderblad.

– På et allmøte i dag fikk vi beskjed om at det kommer nedskjæringer. Vi har ikke fått tallfestet det, men at det går med årsverk i år, er det ikke den minste tvil om, sier klubbleder i Moss Avis, Svein Thoresen, som legger til at det ikke er sikkert at det er i redaksjonen kuttene kommer.

LES OGSÅ:

F-B varsler kutt

– Vi var klar over at det var en kraftig annonsesmell og at den fortsatte i det nye året, og vi skjønner at det må drives butikk. Vi håper bare det ikke svekker produktet for mye, sier han.

Fredriksstad Blad skriver på nett at redaktør Rene Svendsen er forberedt på at også Fredriksstad Blad/f-b.no vil merke beslutningen om kostnadskutt på 500 millioner kroner.

– Vi må være forberedt på at slike kutt også får konsekvenser for oss. At det jobber færre i Fredriksstad Blad/f-b.no om ett år enn i dag, er nok mer sannsynlig enn det motsatte. Slik har det for øvrig vært i noen år. Dette er sterkt beklagelig, men skyldes varige og strukturelle endringer i mediemarkedet, sier han til egen avis.

LES OGSÅ:

Usikre i Sarpsborg

– Det som er sagt er at man må kutte på konsernet og se på hver enkelt avis. For vår del har vi vært gjennom noen runder tidligere i A-pressen. Vi har et lavt kostnadsnivå og driver effektivt. Vi er bekymret, men fattet sier klubbleder Halvor Titlestad i Sarpsborg Arbeiderblad.

Titlestad er usikker på om ansatte i Sarpsborg Arbeiderblad står i fare for å miste jobben.

– Ledelsen signaliserer at de går ut med sluttpakker, og det vil også bli sett på andre innsparinger enn nedbemanning. Men vi vet jo at det er på personal det er mest å hente. Fra klubbens side vil vi selvsagt jobbe for minst mulig kutt, sier han

Amedia eier 77 lokal- og regionaviser i Norge, blant dem de fleste i Østfold; Sarpsborg Arbeiderblad, Moss Avis, Smaalenenes Avis, Fredriksstad Blad, Rakkestad Avis og Halden Arbeiderblad.

– En frykter alltids oppsigelser, men det har kommet lite konkret informasjon foreløpig. Vi vet ikke hva det betyr lokalt, sier klubbleder for journalistene i Smaalenenes Avis, Helge Mathisen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha nei til utbygging

    Fortidsminneforeningen mener politikerne i Fredrikstad må si nei til å bygge ut en verneverdig villa ved biblioteket i byen. En utbygger ber om å tillatelse til å bygge om herskapshuset på Cicignon til åtte leiligheter og bygge et tilbygg i bakgården med fem leiligheter. Leder i fortidsminneforeningen i Østfold, Jens Bakke mener et ja til utbygging på sikt kan føre til en forringelse av områdets nasjonale verdi.