– Det frister å spille for FFK

Kjetil Berge ønsker seg bort fra Sarpsborg 08 og innrømmer at erkefienden Fredrikstad nå er et fristende alternativ.

Kjetil Berge

Kjetil Berge har mange år bak seg i 08-drakt. Her på La Manga i Spania.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Jeg har gitt beskjed til ledelsen om at jeg vil se meg om etter noe annet for å få mer spilletid. Siden jeg trives godt i Østfold, er jo Fredrikstad en klubb det frister å spille for, sier Kjetil Berge til NRK.

Berge er en av kontinuitetsbærerne i Sarpsborg 08. Forsvarsspilleren har vært i klubben siden 2008 og var blant annet kaptein da FFK ble sendt ned i førstedivisjon av nettopp sarpingene i 2009.

I år har Sarpsborg 08 satset på de unge midtstopperne Sigurd Rosted og Jakob Glesnes. Dermed har det blitt begrenset med spilletid for Berge, som føler han har mer å gi på toppnivå. Derfor ønsker han seg nå vekk, noe Fredriksstad blad først omtalte.

FFK er hemmelighetsfulle

– Det har blitt mindre spilletid enn jeg hadde ønsket og føler jeg fortjener. 35 er ingen alder. Det handler om hvordan man tar vare på kroppen. Jeg har flere gode år igjen og vil spille, sier Berge.

Han forteller at det ikke har vært noen form for kontakt mellom ham selv og ledelsen i FFK. På Fredrikstad Stadion er det heller ingen som vil kommentere flørten fra 08-Berge.

– Jeg kommenterer av prinsipp ikke spillerlogistikk, sier konstituert daglig leder i FFK, Christian Berg.

Skulle interessen fra naboen være lunken, utelukker ikke Berge spill for en klubb utenfor Østfold heller.

– Jeg stresser ikke. Det er fortsatt en liten stund til overgangsvinduet åpner, avslutter Kjetil Berge, som for øvrig har flyttet til Kråkerøy i Fredrikstad.