NRK Meny
Normal

– Det er ulidelig spennende

I kveld kan Trine Rein komme til finalen i Stjernekamp. Men først må hun imponere seerne i visesjangeren og elektronisk dansemusikk.

Trine Rein synger metal

Trine Rein synger metal i en tidligere episode av Stjernekamp. I kveld skal hun prøve seg på visesjangeren og EDM.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Trine Rein sitter i sminkestolen og gjør seg klar til kveldens semifinale i Stjernekamp når vi ringer. Det er tydelig at hun er spent, og hun snakker energisk.

– Jeg gleder meg veldig til kveldens konkurranse. Jeg prøver å tenke at dette er en ny dag på jobben, og at jeg må levere mitt beste, sier Trine Rein.

Hun er kjempefornøyd med å ha kommet så langt i konkurransen, men innrømmer at det vil være ekstra kjipt å ryke ut før finalen.

– Det hadde vært innmari kjipt å ryke ut nå som jeg er så nærme målet, men konkurransen er beinhard. Det er ulidelig spennende, sier hun.

Vil lokke folk ut på dansegulvet

I kveld skal Trine Rein, Maria Haukaas Mittet og Knut Erik Østgård prøve seg i sjangrene vise og elektronisk dansemusikk (EDM) som er nokså ukjent farvann for Trine.

Se Trine og de andre øve seg til EDM:

– Det er ingen sjanger jeg er godt kjent med. Vokalteknisk går det på det samme, men man må forstå sin plass i sjangeren. Jeg har hatt coaching og blitt forklart at stemmen er mer som et instrument blant alle de andre instrumentene. Man står ikke foran som en stjerne og fronter noe, sier hun og lover å gjøre sitt for at seerne gjør om stua til dansegulv i kveld.

– Det handler om å få folk ut på gulvet, i godt humør og få dem til å ville danse. EDM er en veldig positiv sjanger, sier hun.

Hun har både venner og familie på plass blant publikum i kveld.

– Jeg prøver å ikke tenke så mye på konkurransebiten, men på å gjøre jobben - også får det bare stå til. Foreløpig er nervene under kontroll, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistet jobben etter journalsnoking

    Seks NAV- ansatte i Østfold har mistet jobben på grunn av journalsnoking de siste seks årene. Det bekrefter fylkesdirektør i NAV Østfold Sverre Jespersen. De seks som har måtte slutte i jobbene sine har alle snoket i sensitive opplysninger til personer de ikke er saksbehandlere for. NAV har nulltoleranse når det gjelder journalsnoking, forteller fylkesdirektøren.

  • Savnet mann er funnet

    Den demente mannen som var savnet fra Glemmen sykehjem i Fredrikstad, er funnet i god behold.