NRK Meny
Normal

– Det er mer enn nok plass til alle

At Generalinspektøren i luftforsvaret blir på Rygge ødelegger ikke planene for et beredskapssenter, sier prosjektlederen.

Rygge Flystasjon

Arbeidet med å etablere et beredskapssenter på Rygge fortsetter.

Foto: NRK

Den rødgrønne regjeringen bestemte i 2012 at Generalinspektøren for Luftforsvaret (GIL) skulle flyttes til Bodø, noe som ville frigjøre store arealer med infrastruktur som kan egne seg til rednings- og beredskapstrening.

Dermed begynte flere østfoldpolitikere arbeidet med å etablere et felles beredskapssenter på Rygge.

– Nok plass

Men mandag ble det klart at regjeringen utsetter flyttingen til tidligst 2020.

Prosjektleder for Rygge beredskapssenter, Svein Holtan, sier det ikke ødelegger planene deres.

– At GIL blir på Rygge har ingen påvirkning på beredskapssenteret. Luftforsvaret har flyttet ut så mye aktivitet fra Rygge allerede og skal flytte ut enda mer aktivitet i løpet av 2014. Så plass er det mer enn nok av til beredskapssenteret.

Fortsetter arbeidet

– Vi har vært forberedt på at den beslutningen kunne komme. Derfor har vi undersøkt om det ville få påvirkning for beredskapssenteret. Det får det altså ikke, sier Holtan.

Arbeidet med å etablere et beredskapssenter fortsetter nå uavhengig av at GIL blir i Østfold.

– Vi jobber tett med alle beredskapsaktørene og vi jobber mye på politisk nivå. Vi hadde besøk av justisministeren forrige uke, og han håper vi kommer tilbake med positive signaler om ikke altfor lenge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sjekker hygienen ved kiosker

  Steder som serverer hurtigmat, som bensinstasjoner og storkiosker, kan nå vente seg besøk av Mattilsynet i Østfold og Follo.

  Mattilsynet sjekker renhold, personlig hygiene og om maten oppbevares som den skal.

 • Skjebnemøte for sykehusdirektør

  Det er innkalt til ekstraordinært styremøte ved Sykehuset Østfold HF mandag. Eneste sak er direktørens fremtid. Det skriver Dagens medisin.

  Sykehuset har lenge slitt med et høyt antall korridorpasienter, og et akuttmottak som er for lite. Enkelte avdelinger sliter dessuten med kapasitetsproblemer. Dette, kombinert med Ebbesens lederstil, har ført til en stadig større misnøye med ham som sykehusdirektør, skriver Dagens medisin.

  Sykehusdirektør og ambulansepersonell står ved inngangen til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold