NRK Meny
Normal

– Det er lenge siden jeg har vært så rolig før kamp

I dag er det første runde i eliteserien, og Sarpsborg 08 møter Haugesund hjemme. Sportssjef Thomas Berntsen har sjelden vært roligere før en serieåpning. Følg kampen her

Sarpsborg-fansen

Det er ventet stort oppmøte til sesongens første seriekamp på Sarpsborg stadion. Kampen mot Haugesund begynner klokka 18.00.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

– Jeg tekstet akkurat med Geir Bakke, og det er lenge siden jeg har vært så rolig før kamp, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Han forteller at klubben har hatt et luksusproblem før uttaket av troppen mot Haugesund.

– Til denne kampen var det nesten like vanskelig å ta ut troppen som det var å ta ut de elleve som skal starte, sier han.

Thomas Berntsen

Sportssjef Thomas Berntsen har ikke nerver før kveldens kamp.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

De har syv mann som ikke fikk plass i dagens tropp.

– Det beskriver litt hvordan vi har det i Sarpsborg om dagen.

Mener de er godt rustet

Berntsen mener de har flere spillere på benken som ville vært i aksjon hvis de spilte for andre lag.

– Vi har spillere som Matti Lund Nielsen og Tor Øyvind Hovda på benken, det er spillere som ville ha startet for flere andre lag i eliteserien, sier han.

Trener Geir Bakke og spillerne er ivrige etter å sparke i gang sesongen.

Haugesund-Sarpsborg 08

Sarpsborg møter Haugesund hjemme i kveld. Her fra fjorårets bortekamp i september da stillingen ble 1-1.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– Det blir godt å komme i gang. Vi har ventet lenge, og det er en spillegruppe som er elektrisk om dagen, sier Bakke til klubbens hjemmeside.

Dette er Sarpsborg 08 sin tropp mot Haugesund:

  • Keepere: Arild Østbø, Anders Kristiansen.
  • Utespillere: Kjetil Berge, Ole Heieren Hansen, Anders Østli, Jakob Glesnes, Kristinn Jonsson, Alexander Groven, Joachim Thomassen, Jon Helge Tveita, Kristoffer Tokstad, Anders Trondsen, Matti Lund Nielsen, Steffen Ernemann, Tor Øyvind Hovda, Amani Mbedule, Patrick Mortensen, Jonas Lindberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.
  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.