NRK Meny
Normal

– Det er klart jeg vil gifte meg med deg!

Ifølge tradisjonen kan jentene fri til sin utvalgte i dag. NRK-reporter Kathrine Brønn valgte å ta sjansen - på radio!

Brønn frir til Morten

Kathrine Brønn overrasket kjæresten Morten Johansen på jobb på skuddårsdagen.

Foto: Espen Adamsen

– Det var min eldste datter som fikk meg på tanken da hun spurte "mamma, hvorfor er ikke du og pappa gift? Skal dere gå fra hverandre siden dere ikke er gift?"

NRK-reporter Kathrine Brønn har lenge tenkt tanken: At hun kanskje skulle tatt saken i egne hender og fridd til sin kjæreste og samboer Morten Johansen. Når hun først bestemte seg for å ta steget, så var det på radio for NRK Østfold.

Det passet fint. Skuddårsdagen 29. februar er ifølge overtroen dagen da damene kan fri til sine utkårede. Men Kathrine var selvsagt nervøs før hun fisket opp et frieri fra kjærlighetens brønn.

– Jeg var kvalm! Man kan jo ikke vite hundre prosent sikkert om man får ja eller ikke. Samtidig var jeg redd for at Morten skulle bli flau, for dette var langt utenfor hans komfortsone. Særlig med tanke på at det hele var på radio, ler Kathrine.

Hør frieriet her:

Kathrine Brønn frir på skuddårsdagen

Hør Kathrine fri til kjæresten sin her:

Det ble altså et ja fra Morten, så nå har paret et bryllup å planlegge.

– Jeg ser for meg at det vil ta mange timer og uker å planlegge mitt eget bryllup. Det er så mye jeg lurer på. Skal det være lite? Stort? Hvor mange skal vi be? Det eneste jeg vet sikkert er at det blir i en kirke, sier Kathrine.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene