NRK Meny
Normal

– Det er jug å si at den forrige kampen ikke satt i beina

SARPSBORG/FREDRIKSTAD (NRK): 40 timer etter at de var ferdige med historiens lengste hockeykamp, var det Sparta som mobiliserte mest krefter.

Nermark scorer sitt første mål for Sparta

PERFEKT TIMING: Joachim Nermark scoret sitt første Sparta-mål da det trengtes som mest.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

  • Sparta–Storhamar: 4–1 (3-3 i kamper)
Niklas Roest

PREGET: Sparta-kaptein Niklas Roest.

Foto: NRK

– Det er jug å si at den forrige kampen ikke satt i beina. Men det var likt for begge lag, og i dag synes jeg vi var piggere, sier en strålende fornøyd Sparta-kaptein Niklas Roest.

Laget hans vant den sjette kvartfinalekampen mot Storhamar hjemme i Sparta Amfi. Med seieren utlikner sarpingene til 3-3 i kvartfinaleserien, der de samme lagene spiller inntil syv kamper mot hverandre for å avgjøre hvem som når semifinalen.

Sparta var minst preget

Den første perioden mellom de to lagene endte som de syv første overtidsperiodene i sist kvartfinalekamp: Målløst.

Men i den andre perioden var Sparta klart best.

Først var det Henrik Malmström som styrte inn ledermålet to minutter ut i midtperioden. Patrick André Bovim doblet ledelsen ved å styre inn en fin pasning fra Niklas Roest noen minutter senere.

Storhamar slo tilbake

Storhamar kom imidlertid tilbake i den tredje perioden. Joakim Jensen reduserte til 1–2 for Storhamar.

Mannen som avgjorde tidenes lengste hockeykamp natt til mandag scoret i overtallsspill få sekunder etter at Spartas Didrik Svendsen pådro seg en utvisning.

Storhamar så ut til å få ny energi av scoringen, og var nær en utlikning. Men så tok en spiller som har slitt i Sparta-drakta ansvar.

Joachim Nermark hadde før kveldens kamp spilt 30 kamper for sarpingene uten å score, men da det gjaldt som mest utnyttet han rot i Storhamar-forsvaret og satte inn 3–1 via stolpen.

Storhamar tok ut keeperen i sluttminuttene for i stedet å sette inn en ekstra utespiller. Det utnyttet Daniel Öhrn ved å sette inn 4-1-målet i tomt bur.

Med seieren holder Sparta liv i drømmen om å nå semifinalen. Nå har nemlig både Sparta og Storhamar vunnet tre kamper hver i best av syv-serien.

– Vi måtte vinne i dag, så dette var deilig. Vi lever for en match til, men den siste kampen på Hamar blir tøff, sier Roest.

Sparta og Storhamar i NM-kvartfinale

KRIGET: Sparta-spillerne sa før kampen at det var den som ville mest som kom til å avgjøre. Det ble Sparta-seier.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Andre kvartfinalekamper:

  • Lillehammer – Lørenskog 6–2.
  • Vålerenga – Frisk-Asker: 2–3 (e.f.)

Seieren betyr at Frisk Asker er klare for semifinale. Det samme er Stavanger som har slått ut Stjernen. Lillehammer har slått tilbake etter å ha ligget under 3–1 i kamper, og tvinger frem en syvende og avgjørende kamp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stenger E18 i én retning

    En strekning av E18 fra Trollbergtjern til Ørje ble i formiddag stengt i retning Sverige. Omkjøring skiltes via fylkesvei 128. Problemer med steinsprut er årsak til at veien blir stengt. Store steiner har løsnet fra rumlefeltet midt i veien og ført til skader på flere biler.

  • NSB mangler personell

    Ti prosent av NSBs tog på Østlandet er nå enten innstilt, kjører med stengte vogner eller med færre vogner enn normalt, skriver Aftenposten. Årsaken er at NSB mangler personell. Konsernsjef I NSB Geir Isaksen sier til Aftenposten at de har kvittet seg med for mange ansatte.