– Det er jug å si at den forrige kampen ikke satt i beina

SARPSBORG/FREDRIKSTAD (NRK): 40 timer etter at de var ferdige med historiens lengste hockeykamp, var det Sparta som mobiliserte mest krefter.

Nermark scorer sitt første mål for Sparta

PERFEKT TIMING: Joachim Nermark scoret sitt første Sparta-mål da det trengtes som mest.

• Sparta–Storhamar: 4–1 (3-3 i kamper)
Niklas Roest

PREGET: Sparta-kaptein Niklas Roest.

– Det er jug å si at den forrige kampen ikke satt i beina. Men det var likt for begge lag, og i dag synes jeg vi var piggere, sier en strålende fornøyd Sparta-kaptein Niklas Roest.

Laget hans vant den sjette kvartfinalekampen mot Storhamar hjemme i Sparta Amfi. Med seieren utlikner sarpingene til 3-3 i kvartfinaleserien, der de samme lagene spiller inntil syv kamper mot hverandre for å avgjøre hvem som når semifinalen.

Sparta var minst preget

Den første perioden mellom de to lagene endte som de syv første overtidsperiodene i sist kvartfinalekamp: Målløst.

Men i den andre perioden var Sparta klart best.

Først var det Henrik Malmström som styrte inn ledermålet to minutter ut i midtperioden. Patrick André Bovim doblet ledelsen ved å styre inn en fin pasning fra Niklas Roest noen minutter senere.

Storhamar slo tilbake

Storhamar kom imidlertid tilbake i den tredje perioden. Joakim Jensen reduserte til 1–2 for Storhamar.

Mannen som avgjorde tidenes lengste hockeykamp natt til mandag scoret i overtallsspill få sekunder etter at Spartas Didrik Svendsen pådro seg en utvisning.

Storhamar så ut til å få ny energi av scoringen, og var nær en utlikning. Men så tok en spiller som har slitt i Sparta-drakta ansvar.

Joachim Nermark hadde før kveldens kamp spilt 30 kamper for sarpingene uten å score, men da det gjaldt som mest utnyttet han rot i Storhamar-forsvaret og satte inn 3–1 via stolpen.

Storhamar tok ut keeperen i sluttminuttene for i stedet å sette inn en ekstra utespiller. Det utnyttet Daniel Öhrn ved å sette inn 4-1-målet i tomt bur.

Med seieren holder Sparta liv i drømmen om å nå semifinalen. Nå har nemlig både Sparta og Storhamar vunnet tre kamper hver i best av syv-serien.

– Vi måtte vinne i dag, så dette var deilig. Vi lever for en match til, men den siste kampen på Hamar blir tøff, sier Roest.

Sparta og Storhamar i NM-kvartfinale

KRIGET: Sparta-spillerne sa før kampen at det var den som ville mest som kom til å avgjøre. Det ble Sparta-seier.

Andre kvartfinalekamper:

• Lillehammer – Lørenskog 6–2.
  • Vålerenga – Frisk-Asker: 2–3 (e.f.)

Seieren betyr at Frisk Asker er klare for semifinale. Det samme er Stavanger som har slått ut Stjernen. Lillehammer har slått tilbake etter å ha ligget under 3–1 i kamper, og tvinger frem en syvende og avgjørende kamp.