Normal

– Det blir en steintøff kamp mot Haugesund

Sarpsborg 08 har overrasket mange og ligger på andreplass i Eliteserien etter vårsesongen. I dag starter de den tøffe høstsesongen med en kamp mot seriens formlag.

Geir Bakke

Geir Bakke tror Sarpsborg vil være aktive på overgangsmarkedet før det stenger.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi vet det kommer noen lag susende bak oss som har forsterket seg i sommer. Så vi må bare holde stand, også må vi ikke bry oss så mye om at vi skal bevare posisjonen. Vi må ut og spille god fotball. Det er det som er nøkkelen, sier 08s hovedtrener, Geir Bakke, før høstsesongen sparkes i gang.

Sarpsborg hadde en strålende vårsesong, som ble avsluttet med en sterk borteseier mot Brann i siste kamp før sommerpausen. Sarpingenes gode vårsesong har gjort at NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken tror 08 vil ta sin første seriemedalje noensinne.

Møter formlaget

I dag møter de et Haugesund-lag som har vunnet fire av de fem siste kampene i Eliteserien. Det har ført Rogalands-laget opp på en femteplass på tabellen.

– Det blir en steintøff kamp mot Haugesund som har gjort det bra i det siste. Så det blir en batalje vi gleder oss til, sier Bakke.

Mens spillerne i Eliteserien har hatt ferie, så har trenere og sportslige ledere hatt nok å henge fingrene i. 21. juli åpnet overgangsvinduet i Norge, og mange har solgt og kjøpt flere spillere

Men Sarpingene har så langt vært rolige i overgangsvinduet. Tre spillere har gått ut av Sarpsborg i sommer. Morten Sundli har forsvunnet til Öster, mens den svenske spissen Erton Fejzullahu har dratt til hjemlandet Sverige og fotballklubben Kalmar. Olav Øby har vært på utlån til Strømmen i vår, men har nå blitt utlånt til Kristiansund.

To spillere inn, fire ut

Haugesund har vært mer aktive. Midtbanespilleren Jakub Serfain har kommet på lån fra Lech Poznan, mens midtstopperen Mark Cosic har blitt hentet fra Inter Zapresic.

Ut har Erik Huseklepp gått på lån til Åsane, mens spissen Johnny Buduson har gått på lån til Fredrikstad. Midtbanespilleren Filip Kiss har forlatt Haugesund til fordel for Al-Ettifaq. Bruno Soares ble tidligere i sommer solgt til Hapoel Tel Aviv.

17. august stenger overgangsvinduet, og Bakke tror det vil bli aktivitet på overgangsmarkedet for Sarpsborg før den tid.

– Jeg er nesten hundre prosent sikker på at det kommer til å skje noe. Men hva bruker ikke jeg som trener tiden på å spekulere i. Jeg må bare sørge for at vi er påskrudd i forhold til det som skjer ute på banen, avslutter han.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tarik med assist mot Hammarby

    Tarik Elyounoussi bidro til at hans AIK vant Stockholmsderbyet mot Hammarby. Etter 74 minutter serverte han lagkamerat Henok Goitim som satte ballen i mål foran 50.000 tilskuere i Friends Arena. AIK vant 1-0.

    AIK slår Hammarby
    Foto: RAHAND BAZAZ / NRK
  • Ulykke på E6 ved Rygge

    En bil ligger på taket etter en trafikkulykke på E6 nordgående ved Rygge flyplass. En annen bil og en tilhenger er involvert. Skadeomfanget er fortsatt ukjent. Politiet melder at veien er helt sperret.