NRK Meny
Normal

– Det blir borgerlig styre i Moss

Tage Pettersen i Moss Høyre ligger an til å bli ny ordfører i byen, viser meningsmålinger NRK har gjort.

Tage Pettersen

Høyres, Tage Pettersen, ligger an til å bli ordfører i Moss, ifølge meningsmålinger NRK har utført.

Foto: NRK

Det ligger an til borgerlig styre i Moss de neste fire årene – om enn med knappest mulig margin.

Høyres Tage Pettersen tapte ordførerslaget i Moss i 2007. Nå avslører en meningsmåling NRK gjorde i samarbeid med Sentio forrige uke, at Høyre har en oppslutning på 31,2 prosent i Moss. Frem 9,7 prosentpoeng fra valgresultatet i 2007.

– Det gir meg selvfølgelig en veldig god følelse å se disse tallene, både for Høyre sin del og for den borgerlige side i bystyret i Moss, sier Pettersen.

– Dette er gledelige tall, men det er tall som vi ikke tar for gitt. Her skal det jobbes frem til valgdagen.

Vil endre styremåten

Sammen med Frp, Venstre og KrF gir målingen de borgerlige 20 av 39 plasser i bystyret. Nok til å unngå at Arbeiderpartiets Thomas Colin Archer overtar som ordfører etter Paul-Erik Kroksvold.

– Vi må bare fortsette med det vi gjør. Moss er en fantastisk by å bo i, det har vi sørget for i åtte år. Vi må bare få folk ut og få dem til å stemme, sier Archer.

Tage Pettersen lover en ny styremåte i Moss, dersom han får bli ordfører.

– De siste fire til seks årene så vil jeg si at administrasjonen har styrt Moss kommune i veldig stor grad. Det har vært svært få politiske initiativer fra dagens flertall. Jeg tror at byen nå har godt av å få litt vitalitet og mot og inspirasjon på toppen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.