NRK Meny
Normal

– Det ble uoffisiell verdensrekord i øl

Over 50 ølentusiaster var i går kveld samlet for å sette verdensrekord i øl-smaking.

Den store øltesten

Rundt 15 måtte kaste inn håndkleet da det skulle smakes på 222 øl i går kveld.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Terje Arnesen

Terje Arnesen i Varnaveien Mineralvann.

Foto: Odd Skjerdal/NRK
Den store øltesten

Deltakerne smakte seg fra bryggeri til bryggeri, og fra land til land.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

«Den store øltesten 2014» ble onsdag kveld arrangert for tredje gang på Tivoli Amfi i Moss.

Litt over 50 øltørste personer møtte opp for å sette verdensrekord.

Rett før klokken slo 02.00, og etter at rundt 15 deltakere hadde kastet inn håndkleet, ble øl nummer 222 skjenket, skålt og drukket.

– Det var noen få som måtte gi seg underveis, men det var ingen som gikk før vi hadde smakt 140 øl, sier Terje Arnesen i Varnaveien Mineralvann, som sto for arrangementet.

– Det er vel nesten umulig å få noe offisielt når det gjelder alkohol. Men jeg har ikke funnet noen som har smakt flere forskjellige øl på en dag. Det ble nok uoffisiell verdensrekord i øl, legger han til.

God stemning

I løpet av kvelden og natten var deltakerne innom øl fra alle verdenshjørner.

De fikk smake fire centiliter av hver øl. Alt fra fruktøl, kriek, ingefærøl, pils, ale, pale ale, ipa, bitter, stout og tyske surøl sto på menyen.

– Vi smaker oss gjennom stort sett det vi har av øl i butikken vår. Vi har rundt 250 forskjellige øl, og i går gikk vi gjennom 222 av dem, sier Arnesen.

Det ble god stemning etter hvert?

– Dagen i dag bærer naturligvis preg av gårsdagen. Det går i et høyt tempo og det blir god stemning når vi drikker både Norge og verden rundt, land for land og bryggeri for bryggeri.

Øker innsatsen neste år

Etter å ha arrangert «Den store øltesten» annethvert år frem til nå, har Varnaveien Mineralvann bestemt seg for å gjøre arrangementet til en årlig foreteelse hver 30. april – natt til 1. mai fremover.

– Da har vi et år på å planlegge neste gang, sier Arnesen.

Det betyr ny verdensrekord neste år?

– Ja, det må vi gå for minimum 223 typer. Vi må øke innsatsen for hvert år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Røysåsen

    Det er skogbrann i området rundt Røysåsen i Moss. Brannvesen og politi er på vei, skriver politiet på Twitter. Det er stor røykutvikling i området, og politiet anbefaler beboere i nærheten om å stenge vinduer og luftinntak.

  • Ny sjef for Østfoldforskning

    Ellen-Marie Forsberg blir ny direktør i Østfoldforskning AS fra oktober. Hun har vært leder for forskergruppa for ansvarlig innovasjon ved Arbeidsforskningsinstituttet siden 2011 og forskningssjef i perioden 2015 til 2018. Forsberg har ledet to EU-prosjekter innenfor ansvarlig innovasjon, og har jobbet mye med både forskningspolitikk og forskningsetikk.