NRK Meny
Normal

– Den største utfordringen er å få dette til å se enkelt ut

Stripping? Nei. Tenk heller blod, blåmerker og brannsår. Yvonne Nguyen demonstrerte Pole Fitness for NRKs seere i januar i fjor.

De fleste forbinder nok dansing rundt en metallstang med stripping? Men Poledance som kunst- og fitnessform vokser nå frem i hele verden. Yvonne Nguyen fra Moss er blant utøverne i pole-fitness.

Det var tilfeldigheter som gjorde at Yvonne testet ut poledance i 2012. Ett år senere hardtrente hun sju dager i uka. For det trengs mye styrke og kroppsbeherskelse. En ting er å klare å bevege seg, noe annet er å få det til å se lett ut. Og så er det det å konkurrere i Pole Fitness, noe Yvonne gjorde rett etter at hun ble filmet av NRKs Kathrine Brønn.

Den 26. januar i fjor gikk hun til topps i begynnerklassen i «Battle of the Pole» i Stockholm.

Se hele reportasjen om Yvonne her:

Yvonne Nguyen fra Moss testet pole dancing helt tilfeldig. To år senere var hun klar for sin første konkurranse. Og vant.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.

  • Ber russen følge reglene

    Politiet skriver på Twitter at de har mottatt vanvittig mange klager mot russ på grunn av støy og særdeles høy musikk. De har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alle meldingene, og anmoder russen på sterkeste om å vise hensyn og forholde seg til gjeldende regler.

    Russen samlet seg for å danse mellom russebiler og busser.
    Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK