NRK Meny
Normal

– De fleste får strømmen tilbake i dag

Men på Solli kan det hende beboerne må bruke aggregat.

Strømløst på Shell

Shell på Solli er en av strømkundene som er rammet. Marius Nilsbakken prøver igjen å få vite når Fortum tror de kan få strømmen tilbake.

Foto: Begt-Eigil Ruud / NRK

I Fortums nett er det nå tre steder som har høyspentfeil; Susebakke i Mysen, Ullerøy og Solli-området i Sarpsborg.

Dette berører rundt 2300 kunder.

I Hafslunds nett er det strømløst hos rundt 183 husstander på Larkollen og Dilling i Rygge, samt 20 husstander i Råde.

– Vi regner med at de fleste vil ha tilbake i løpet av dagen. Nå som dagslyset har kommet har vi flere mannskaper og større ressurser. Vinden har roet seg og det er ikke så farlig å jobbe ute, sier beredskapsleder i Fortum, Arild Myrvang.

LES OGSÅ:

Komplisert på Solli

Strømproblemer

Ved Solli i Sarpsborg kommune er det fortsatt store problemer.

Foto: Bengt-Eigil Ruud / NRK

De fleste strømbruddene skyldes at trær falt over linjene, men på Solli har vinden gjort mer enn som så.

– Der har høyspentledningen falt ned og vi har et mastebrudd. Det vil si at vinden har knekt stolpen og det er en ganske omfattende feil, sier Myrvang.

– Vi jobber med midlertidige løsninger for å skaffe kunder strøm over helgen. Aggregat er et alternativ, en provisorisk høyspentkabel på bakken er et annet alternativ, sier han.

Det er rundt ti strømkunder som er berørt av dette.

– Vi kan vel si at de aller fleste i Østfold får tilbake strømmen i løpet av dagen.

LES OGSÅ:

Tusenvis uten strøm

På Fortums nett var det på det meste over 9.000 abonnenter i Østfold som manglet strøm. Det har blant annet vært en del mindre branntilløp i strømmaster.

Hafslund melder om at det på det meste var 15 000 kunder uten strøm samtidig på grunn av uværet torsdag kveld og natt til fredag.

Totalt var rundt 30 000 kunder berørt av strømbrudd. Dette er tall for hele nettet til Hafslund som leverer strøm til 40 kommuner, fordelt på tre fylker; Oslo, Akershus og Østfold.

– Det er et tidkrevende arbeid så vi vet lite om når strømmen er tilbake, sier Morten Schau i Hafslund.

SE VIDEO: – Beboere måtte sage seg frem

Beboere på Torsnes i Fredrikstad tar saken i egne hender, og fjerner et nedfalt tre fra veien.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. I tillegg ble en mann i Moss satt i drukkenskapsarresten etter å ha utført skadeverk på en eiendom. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.

  • Omkom i brann i Fredrikstad

    En person er bekreftet omkommet etter en brann i en leilighet på Lisleby i Fredrikstad. Sju personer er sendt til legevakt for sjekk. Politiet fikk melding om brannen like etter klokken 04 natt til søndag.

    Laster Twitter-innhold