NRK Meny
Normal

Varaordfører i Rygge: – Budsjettet for året er lagt feil

Rygge kommune går mot et underskudd på opptil åtte millioner kroner. Varaordføreren mener det burde vært unngått.

Rygge kommune går mot et underskudd på opptil åtte millioner kroner. Varaordføreren mener det burde vært unngått.

Varaordfører i Rygge, Kåre Dahl (Frp) mener underskuddet burde vært unngått med nedskjæringer. Foto/redigering: Bjørn Ruud.

Rygge kommune sliter økonomisk og rådmannen har innført begrensing på ansettelser og innkjøp.

– Vi må bite i det sure eplet og sette i gang. Skal det bli noen innsparinger må det nedskjæres stillinger. Det er ikke noe annen vei å gå, sier varaordfører i Rygge, Kåre Dahl.

Han synes det er alvorlig at kommunen nå sliter økonomisk. Men overrasket er han ikke.

– Budsjettet som er lagt for året er feil. Vi skulle allerede tidlig begynt å skjære ned, sier Dahl.

Ordføreren: – Kunne ikke tatt høye for det

Inger-Lise Skartlien

Ordfører i Rygge, Inger-Lise Skartlien, er ikke enig med varaordføreren.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Ordfører Inger-Lise Skartlien er ikke enig i at kommunen driver for dyrt.

– Det er en kombinasjon av økte utgifter som vi til dels ikke har kontroll over. Samtidig ser vi at det er en sviktende skatteinngang, ikke bare i Rygge, men i hele landet. Det er mulig man kan kalle det å drifte for høyt, men jeg mener det er en del ting som vi ikke kunne tatt høyde for, sier hun.

Fagforbundets tilitsvalgt i i hjemmesykepleien, Inger Engen

Fagforbundets tillitsvalgt i hjemmesykepleien, Inger Engen, håper kvaliteten på deres tjenester ikke blir dårligere om de blir rammet av kutt.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Det er ennå uklart hva slags konsekvenser sparingen får. Varaordføreren frykter mest av alt nedskjæringer innenfor helse- og omsorg. Det gjør også ansatte i hjemmesykepleien.

– Når man yter tjenester til beboere i Rygge kommune vil man at det skal være av en viss kvalitet. Man vil jobbe videre for det og håper at ikke det skal gå utover kvaliteten på den tjenesten vi utfører, sier tillitsvalgt i Hjemmesykepleien, Inger Engen.

– Udramatisk

Inger-Lise Skartlien lover at folk skal få de tjenestene de har krav på og tror ikke folk vil merke så mye til innsparingen.

– Jeg er usikker på om seks til åtte millioner kroner på et budsjett på en milliard er noe voldsomt og noe veldig dramatisk, sier Skartlien.

Det er ikke varaordføreren enig i.

– Dramatisk er det med nedskjæringer. Den det går utover føler det jo dramatisk, sier Dahl.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Færre innbyggere i Eidsberg

    Eidsberg hadde den største nedgangen i folketallet av kommunene i Østfold første kvartal i år, med en nedgang på 33 innbyggere. Fredrikstad hadde den største økningen, med 162 nye innbyggere. Askim og Våler hadde også stor økning i folketallet i perioden.

  • Går for felles renseanlegg

    Styret i Frevar, Fredrikstads selskap for vann, avløp og renovasjon, sa tirsdag ja til planene om å bygge et felles renseanlegg for Fredrikstad og Sarpsborg, skriver Fredriksstad Blad.
    De to kommunene kan spare over 250 millioner kroner på et felles renseanlegg, i forhold til å ruste opp anleggene i begge byer. Nå er det opp til politikerne å avgjøre saken.