– Borg Havn betaler romfolket 50.000 kroner

Ifølge Fredriksstad Blad skal romfolket og Borg Havn ha kommet til enighet om en erstatning for flere ødelagte campingvogner.

Advokat Harald Otterstad

Advokat Harald Otterstad representerer både Ingar Aasen og romfolket.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Fredriksstad Blad melder i kveld at saken nå skal være løst. Romfolkets advokat Harald Otterstad bekrefter halvveis opplysningene til avisen.

– Vi må kunne gå ut fra at denne saken nå er løst. Borg Havns advokat Robert Antonsen ringte meg og fortalte at de har et ønske om å løse denne saken raskt, sier Otterstad til NRK.no.

Etter det NRK kjenner til skal avtalen gå ut på at Borg Havn IKS overfører 50.000 kroner til Otterstads klientkonto som erstatning for ødelagt inventar og personlig utstyr, samt kjøp av nye campingvogner.

I tillegg skal Borg Havn komme med en skriftlig unnskyldning til de berørte.

– Signalene gikk på at Borg Havn gikk med på å overføre 50.000 og kommer med en beklagelse. Men de hadde ikke mulighet til å få signert avtalen før på mandag fordi havnedirektøren er utenlands, sier Otterstad.

Detaljer gjenstår

Advokat Robert Antonsen

Advokat Robert Antonsen forteller at avtalen kan være klar i løpet av lørdag.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

Borg Havns advokat Robert Antonsen sier at avtalen kan være klar i løpet av lørdag, men det er fremdeles noen detaljer som gjenstår.

– Avtalen er ikke helt endelig, det har jeg også fortalt Fredriksstad Blad. Det er en del detaljer som står igjen før den kan bli undertegnet, sier han til NRK.no

Er det store detaljer?

– Nei, det er ikke stort, men det er ting som er greie å få på plass. Det er litt vanskelig å si eksakt når alt kan være på plass, for folk er litt til og fra, men vi jobber med å få det klart allerde i morgen.

Går ikke videre med anmeldelse

Harald Otterstad har allerede snakket med romfolkets nære venn Ingar Aasen, og forteller at nyheten om at en løsning er nært forestående ble tatt svært godt imot.

– Jeg har informert Ivar om tilbakemeldingen fra Antonsen, og han fortalte at alle sammen ble svært glade og at dette er en god løsning for dem.

I et brev Otterstad sendte til Borg Havns advokat tidligere denne uken truet han selskapet med politianmeldelse fra både Aasen og romfolket, dersom det ikke kom på plass en rask løsning.

– Jeg har ikke fått inntrykk av at noen av dem ønsker å gå videre med en politianmeldelse nå, sier Otterstad.

For Borg Havn har det vært viktig å bli ferdig med saken, sier Robert Antonsen.

– Man har hele tiden vært konstruktive og prøvd å komme til en god løsning, og nå ser det ut til at vi snart er ferdige, sier han.

Destruerte romfolkets campingvogner

Det var i midten av januar at det interkommunale selskapet Borg Havn IKS fjernet og destruerte flere av romfolkets campingvogner som stod på Øra i Fredrikstad.

Havnesjef Tore Lundestad fortalte til NRK at noe av grunnen til at vognene ble fjernet var at Borg Havn skal starte opp byggearbeider på området.

Han hevdet også at de har kartlagt innbrudd, tyverier og trusler i flere måneder, i forkant av at romleirens campingvoner ble fjernet.

Politiet uttalte at Borg Havn hadde mulighet til å fjerne vognene fra området, men at det ville være snakk om selvtekt dersom de faktiskt hadde destruert dem.

I etterkant kom det første erstatningskravet fra romfolket, via advokat Harald Otterstad, til Borg Havn.

Borg Havn fjernet og destruerte ni campingvogner som stod i romleiren på Øra. – Kan være selvtekt, sier politiet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telenor sliter på Aspedammen

    Telenor innrømmer at de har problemer med å få reparerte bruddet på telefonlinjene til Aspedammen i Halden kommune. Telenor må ha sikkerhetsmannskaper på plass, ettersom arbeidene skal skje ved jernbanelinja. Det er dette som tar tid, ifølge kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

  • Erstatningssak om Hankø-hytter

    Selskapet Hankø Utvikling og staten møtes nå i retten i en erstatningssak. Det er utbyggeren som krever erstatning for at byggeprosjektet med utleiehytter i Hankøsundet ble forsinket som følge av at Fylkesmannen i 2017 nektet igangsettelse, skriver Dagens Næringsliv.