NRK Meny
Normal

– Bompenger kan gi økt elbilsalg

Det mener generalsekretær i Norsk elbilforening, Snorre Sletvold.

Snorre Sletvold

Generalsekretær i Norsk elbilforening, Snorre Sletvold.

Foto: Privat

Generalsekretær i Norsk elbilforening, Snorre Sletvold, mener bompenger i Fredrikstad og Sarpsborg kan føre til økt salg av elbiler.

– Våre egne undersøkelser viser at bompenger er en av de viktigste årsakene til at folk skaffer seg elbil. Man får en økonomisk gulrot, ikke bare ved kjøp, men også ved bruk, sier han.

I forbindelse med de såkalte bypakkene for nedre Glommaregionen er planen å innføre bompenger fra 2017.

– Kan utvides med flere punkter

I dag finnes det 406 ladbare biler i Østfold. På landsbasis er det 18 800. Oslo Akershus og Hordaland har flest.

For å legge forholdene til rette har Østfold fylkeskommune og Vegdirektoratet finansiert hurtigladestasjoner for å legge forholdene til rette. Nå har fylket 14.

– Østfold har vært flinke til å lage en grunnstamme som etter hvert kan utvides med flere punkter, sier Sletvold.

– Må vise at det går an

Han mener det er viktig at offentlige virksomheter går foran med et godt eksempel.

– De må vise at det går an. Samtidig kan en rekke ansatte få forsøkt teknologien, som igjen kan gjøre at man velger det privat, sier Sletvold.

– Hva er gevinsten for lokalmiljøet?

– Først og fremst er det mindre luftforurensning. Dieselbiler er kjent for å være problematisk for folk med astma og luftveislidelser, elbiler har ikke det samme. svarer han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ettersøksjegere truer med å slutte

    Syv ettersøksjegere i Eidsberg truer med å slutte dersom ikke Eidsberg kommune er villig til å øke betalingen. Det skriver Smaalenenes Avis. Jegerne sitter klare og rykker ut blant annet når vilt har forvillet seg innenfor gjerdene på E18 eller er blitt påkjørt. Nå truer de imidlertid med å legge ned alt arbeid fra 1. juli, dersom kommunen ikke er villig til å gi en lønnsøkning. Rådmannen vil avvente diskusjonen rundt lønn til den nye storkommune trer i kraft i 2020.

  • Skal redusere pillebruken

    Sykehuset Østfold skal se på hvordan pillebruken på sykehjem her i landet kan reduseres. Overlege Enrico Callegari håper tettere oppfølging og undervisning av sykehjemsleger kan ha effekt på forskrivningen av piller. Tidligere undersøkelser viser at det brukes altfor mye piller for å behandle eldre syke. Callegari starter nå en østfoldstudie i håp om å bedre situasjonen, for ifølge ham blir flere sykehjemspasienter overmedisinert hver eneste dag.