NRK Meny
Normal

– Boligmarkedet har lukket seg for sosialklienter

Stramt boligmarked fører til at flere blir bostedsløse i Østfold.

Bostedsløse

I Fredrikstad skal lokalene til den tidligere kjøttkontrollen forvandles til nye sosialboliger.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

I Fredrikstad er nå flere enn noen gang registrert uten fast bopel.

– 80 prosent av de vi har på lista er menn, og det er ofte de med rusproblemer eller psykiatri-tilfeller som ikke klarer å innordne seg det private leietilbudet og blir uten bolig, sier Lisbeth Jaavall, avdelingsleder ved boligkontoret i Fredrikstad kommune.

LES OGSÅ:

– Må bygge mere selv

I Fredrikstad er 85 personer registrert som uten fast bopel. Det er 25 flere enn for to år siden.

– Boligmarkedet har lukket seg for sosialklienter, mener Jaavall.

– Det viser seg at det blir viktigere at det offentlige stiller opp, at vi klarer å møte det privte leiemarkedet ved å bygge noe mere selv for å ta vare på disse på en helt annen måte enn vi har klart hittil.

LES OGSÅ:

Flere kommuner sliter

Også i Moss har antall personer uten fast bopel gått mye opp de to siste åra, og 41 personer er registrert uten egen bolig.

– Det er trist å fastslå at utviklingen går den gale veien. Vi hadde håpet for noen år siden at vi skulle snu den utviklingen, sier Frithjof Bull i NAV Moss.

I Sarpsborg har antall personer uten fast bopel gått ned, men også her situasjonen at det vanlige utleiemarkedet har stengt døra for kommunens klienter.

– Hvis det kommer en som har dokumentasjon på at han er i fast jobb og er her og jobber, så blir den personen prioritert, sier Sisssel Gjerlaugsen i Sarpsborg kommune.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.