NRK Meny
Normal

– Bedre for Østfold, og Høyre

Stortingsrepresentant for Høyre, Ingjerd Schou liker budsjettet bedre etter at Venstre og KRF fikk sitt å si.

Ingjerd Schou
Foto: Bjørn Ivar Voll

Med FRP til høyre, og Venstre og KRF til venstre, har budsjettet etter forhandlingene landet nærmere Høyres hjerte, mener en godt fornøyd stortingsrepresentant for Høyre, Ingjerd Schou. Tolv milliarder måtte flyttes på i Høyre og Frps budsjettforslag for å få støttepartiene med på laget. Forhandlingene var lange og tøffe, og spenningen mellom FRP og

Trine Skei Grande og Siv Jensen

Stemningen mellom venstreleder Trine Skei Grande og FrPs Siv Jensen har vært anstrengt under budsjettforhandlingene. Foto: Arkiv

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

sentrumspartiene kom flere ganger til overflaten. Høyre som sitter midt mellom, fikk et budsjett mer i tråd med egen politikk, sier Schou.

– Jeg er hvert fall godt fornøyd. Når du har noen både til høyre og venstre for deg, handler det om å balansere, og nå ligger vi godt på den linjen jeg representerer i Høyre.

Sosial profil

Schou, som tilhører den mer moderate fløyen i Høyre var i sin tid som sosialminister ansvarlig for å legge frem den første handlingsplanen mot fattigdom. Hun mener KRF og Venstre ga budsjettet en bedre sosial profil enn regjeringens forslag.

– Jeg godt fornøyd med de endringene som har blitt gjort på barnetillegg og uføretrygd.

Bedre for Østfold

Også for Østfold mener Schou at KRF og Venstre har dratt budsjettet i riktig retning. Institutt for Journalistikk i Fredrikstad ble kuttet ut av budsjettet i regjeringens forslag. Etter forhandlingene får instituttet 1,5 millioner. En halv million har også kommet til Litteraturhuset i Fredrikstad og Bypakken for Nedre Glomma får 16,25 millioner kroner mer enn foreslått.

– Det er en del slike mindre, men likevel viktige prosjekter som vi har fått inn i statsbudsjettet nå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Truet med pistol mot hodet

    Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.

  • Tatt på avfallsanlegg

    To menn ble pågrepet etter at de stjal gjenstander fra Rokke avfallsanlegg i Halden. De to blir også siktet for oppbevaring og bruk av narkotika, melder politiet.