NRK Meny
Normal

– AUF skal reise seg

– AUF i Østfold skal opp og gå igjen, sier Aud Helen Wenberg Øyen, fylkessekretær i AUF.

Aud Helen Wenberg Øyen

Fylkessekretær Aud Helen Wenberg Øyen er bestemt på at AUF skal opp og gå igjen.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Ungdomsorganisasjonen har hatt noen tøffe dager etter terrorangrepene mot Oslo og Utøya sist fredag.

– Vi tar en dag av gangen, men jeg er veldig bestemt på at vi skal opp og gå igjen. Hvis ikke har gjerningsmannen vunnet, sier Øyen.

– Et skritt videre

Klokka 18 i ettermiddag offentliggjorde politiet navnene på fire omkomne etter terrorangrepene. Ingen østfoldinger er blant de fire, men i dagene fremover vil politiet fortløpende frigi flere navn på drepte.

AUF Østfold hadde mange av sine medlemmer på Utøya og flere av dem er forventet omkommet. Øyen tror det blir godt å få kommet ett skritt videre og få vite hva som som har skjedd.

– Jeg prøver å tenke at det kan bli slutten på alle bekymringer og all uro i forhold til de personene man fortsatt ikke har funnet og ikke vet hvor er, sier Øyen.

Var på Utøya

Hun var selv på Utøya fredag. Sammen med noen andre ungdommer barrikaderte hun seg på et rom, og ventet til politiet hentet dem ut.

– Det har vært en tøff helg, en følelsesmessig berg og dalbane, sier Øyen.

Hun er likevel sikker på at Utøya skal tilbake til AUF.

– Utøya er vårt sted. Det er det ingen som skal ta fra oss, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tiltalt for at Fredrikstadmann døde

    To menn er tiltalt i forbindelse med at en Fredrikstad-mann døde i Bergen i fjor sommer, skriver Bergensavisen. De to er tiltalt for å forlatt mannen i hjelpeløs tilstand i en leilighet. Begge nekter straffskyld. – Min klient visste ikke at den nå avdøde var hjelpeløs. I så fall ville han aldri ha forlatt ham, sier en av forsvarerne, advokat Jannicke Keller-Fløystad, til Bergens Tidende.

  • Fem Blått Flagg-strender i Østfold

    Fem av årets 17 Blått Flagg-strender i landet ligger i Østfold, tre av dem i Moss. Blått Flagg er en internasjonal sertifisering som betyr at stranda tilfredsstiller strenge miljø, vannkvalitets- og sikkerhetskrav. Strendene er Sjøbadet, Tronvikstranda og stranda i Nesparken i Moss, Foten i Fredrikstad og Kroksand i Hvaler.

    Sjøbadet i Moss
    Foto: Espen Torgersen / NRK