NRK Meny
Normal

– Anlegget var bra i 1978

Men i dag klarer ikke anlegget ved St. Olav videregående skole å få nok luft til alle klasserom.

St. Olav

Driftsleder Øistein Abrahamsen må jobbe med et anlegg fra 1978 som ikke fungerer som det skal.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Vi har et anlegg fra 1978, og det var bra en gang. Men det er ikke godt nok nå lenger, innrømmer driftsleder Øistein Abrahamsen.

Ved skolen er det flere klasserom som knapt har plass til elever, og pulter som er for små. Fra taket henger stikkontakter for at elevene skal kunne bruke PC-ene de er avhengige av. I tillegg klager elever på dårlig luft og for varme eller for kalde klasserom.

Får ikke nok luft til klasserom

– Det er dårlig klima i klasserommet og temperaturene flyr opp og ned, sier Vetle Marentius Nilsen, elev ved St. Olav Videregående skole.

– Utfordringen er å få nok luft til de enkelte klasserom og kontorer. Vi har giret anlegget opp maksimalt. Men det igjen har ført til støyproblemer. Det er en lettelse blant flere når anlegget skrus av. Slik skal det ikke være, for de trenger mest mulig luft, sier Abrahamsen,

Han har til rådighet et gammelt anlegg, hvor de har hatt flere lekkasjer i rørene. Det har igjen ført til flere ombygginger, noe som ikke har vært heldig.

– Det er styringen av ventilasjonen som ikke fungerer optimalt, noe virker – noe ikke. Det er luftstyrte termostater og det krever at luften skal komme frem, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.