NRK Meny
Normal

– Anlegget var bra i 1978

Men i dag klarer ikke anlegget ved St. Olav videregående skole å få nok luft til alle klasserom.

St. Olav

Driftsleder Øistein Abrahamsen må jobbe med et anlegg fra 1978 som ikke fungerer som det skal.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Vi har et anlegg fra 1978, og det var bra en gang. Men det er ikke godt nok nå lenger, innrømmer driftsleder Øistein Abrahamsen.

Ved skolen er det flere klasserom som knapt har plass til elever, og pulter som er for små. Fra taket henger stikkontakter for at elevene skal kunne bruke PC-ene de er avhengige av. I tillegg klager elever på dårlig luft og for varme eller for kalde klasserom.

Får ikke nok luft til klasserom

– Det er dårlig klima i klasserommet og temperaturene flyr opp og ned, sier Vetle Marentius Nilsen, elev ved St. Olav Videregående skole.

– Utfordringen er å få nok luft til de enkelte klasserom og kontorer. Vi har giret anlegget opp maksimalt. Men det igjen har ført til støyproblemer. Det er en lettelse blant flere når anlegget skrus av. Slik skal det ikke være, for de trenger mest mulig luft, sier Abrahamsen,

Han har til rådighet et gammelt anlegg, hvor de har hatt flere lekkasjer i rørene. Det har igjen ført til flere ombygginger, noe som ikke har vært heldig.

– Det er styringen av ventilasjonen som ikke fungerer optimalt, noe virker – noe ikke. Det er luftstyrte termostater og det krever at luften skal komme frem, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Antonsen skal operere hjernesvulst

  Artisten Marianne Antonsen har fått påvist en hjernesvulst og skal opereres like over nyttår. Ifølge Se og Hør fikk hun sjokkbeskjeden fra legen to dager før hun giftet seg i sommer. – Jeg kjemper nå mitt livs kamp, sier hun til bladet.

 • Bakke kan bli årets trener

  Sarpsborg 08s trener Geir Bakke er en av fem som er nominert til årets trener. De andre er Christian Michelsen (Kristiansund), Kåre Ingebrigtsen (Rosenborg), Lars Bohinen (Sandefjord)
  og Tor Ole Skullerud (Strømsgodset). Prisen deles ut 27. november.

  Geir Bakke
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix