NRK Meny
Normal

– Amper stemning på Østfoldbanen

Vedlikeholdsarbeidet på jernbanen startet i helgen, og det meldes om stor pågang på Østfoldbanen mandag morgen. – Vi står som sild i tønne, sier en pendler.

Togpendlere venter ved Moss stasjon

Togpendlere venter ved Moss stasjon mandag morgen.

Foto: Rune Mo Mesøy

Togpendlere må regne med store forsinkelser i togtrafikken de neste ukene. I helgen stengte deler av Oslo S for vedlikeholdsarbeid og bygging av nye spor, og pendlere fikk merke den reduserte kapasiteten mandag morgen.

– Det kjøres ett togsett i stedet for to på avgangen klokken 07.08 som «alle» tar. I tillegg skulle det gå buss fra Moss, men den har allerede gått uten at noen fikk det med seg, forteller en pendler til NRK Østfold.

Han sier at passasjerene står som sild i tønne på toget fram til Vestby, hvor det går busser videre til Oslo.

Vedlikeholdsarbeidet på jernbanen startet i helgen, og det meldes om stor pågang på Østfoldbanen mandag morgen.

– Flere hundre venter på Vestby

Ifølge Twitter-brukeren Klas Pettersen blir det ikke noe lettere for pendlerne når de ankommer Vestby.

– Fullt kaos i anledning arbeid på Østfoldbanen. Flere hundre mennesker står på Vestby og venter på busser som ikke kommer, skriver han.

Laster Twitter-innhold

Thomas Torjusen reiste med toget fra Fredrikstad, og forteller at det var altfor få busser på plass da toget ankom Vestby.

– Det er amper stemning her, forteller han.

Ifølge kommunikasjonssjef i NSB, Åge-Christoffersen Lundeby, er det ikke nok busser til de som ønsker å reise fra Vestby.

– Det blir nok fort tre kvarter til en times forsinkelser for de som rammes hardest, sier han til VG.

NSB anbefaler reisende å beregne bedre tid enn vanlig, og eventuelt ta ut ferie eller fridager hvis man har mulighet.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Første fyrverkeribeslag er gjort

    Tollerne på Svinesund gjorde sesongens første beslag av fyrverkeri i går ettermiddag. En mann i slutten av tenårene, bosatt i Sogn og Fjordane, ble tatt med 61 pinneraketter og seks fyrverkeribatterier. Mannen hadde også med seg en del snus og alkoholholdig drikke som han også måtte levere fra seg.

    Fyrverkeribeslag Svinesund
    Foto: Tollregion Øst
  • 11 år med falsk identitet

    En 35 år gammel mann må sone fire måneder i fengsel for å ha oppgitt falsk identitet for å få opphold i Norge. I Sarpsborg tingrett innrømmet mannen at han er syrisk borger, men oppga at han var iraker da han kom til landet i 2006. Han har benyttet falske, irakiske identitetspapirer. Mannen mister også oppholdstillatelsen i Norge.