NRK Meny
Normal

– Amper stemning på Østfoldbanen

Vedlikeholdsarbeidet på jernbanen startet i helgen, og det meldes om stor pågang på Østfoldbanen mandag morgen. – Vi står som sild i tønne, sier en pendler.

Togpendlere venter ved Moss stasjon

Togpendlere venter ved Moss stasjon mandag morgen.

Foto: Rune Mo Mesøy

Togpendlere må regne med store forsinkelser i togtrafikken de neste ukene. I helgen stengte deler av Oslo S for vedlikeholdsarbeid og bygging av nye spor, og pendlere fikk merke den reduserte kapasiteten mandag morgen.

– Det kjøres ett togsett i stedet for to på avgangen klokken 07.08 som «alle» tar. I tillegg skulle det gå buss fra Moss, men den har allerede gått uten at noen fikk det med seg, forteller en pendler til NRK Østfold.

Han sier at passasjerene står som sild i tønne på toget fram til Vestby, hvor det går busser videre til Oslo.

Vedlikeholdsarbeidet på jernbanen startet i helgen, og det meldes om stor pågang på Østfoldbanen mandag morgen.

– Flere hundre venter på Vestby

Ifølge Twitter-brukeren Klas Pettersen blir det ikke noe lettere for pendlerne når de ankommer Vestby.

– Fullt kaos i anledning arbeid på Østfoldbanen. Flere hundre mennesker står på Vestby og venter på busser som ikke kommer, skriver han.

Laster Twitter-innhold

Thomas Torjusen reiste med toget fra Fredrikstad, og forteller at det var altfor få busser på plass da toget ankom Vestby.

– Det er amper stemning her, forteller han.

Ifølge kommunikasjonssjef i NSB, Åge-Christoffersen Lundeby, er det ikke nok busser til de som ønsker å reise fra Vestby.

– Det blir nok fort tre kvarter til en times forsinkelser for de som rammes hardest, sier han til VG.

NSB anbefaler reisende å beregne bedre tid enn vanlig, og eventuelt ta ut ferie eller fridager hvis man har mulighet.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 20:55.
  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.