NRK Meny
Normal

– Alt skal gå som normalt fra tirsdag

Mandag gikk det ingen lokaltog på Østfoldbanen til tross for at togstreiken ble avsluttet søndag formiddag. Men fra tirsdag morgen er det normalt drift igjen, lover NSB.

Et NSB-tog på Oslo sentralstasjon

PÅ PLASS: Mandag gikk det ingen lokaltog på Østfoldbanen til tross for at streiken ble avsluttet søndag formiddag. Men fra og med tirsdag morgen skal det være normal drift igjen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er ingenting som tyder på at det ikke blir oppstart som vanlig, og at togene går som normalt fra klokken 3 natt til tirsdag, sier kommunikasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby.

Selv om streiken tok slutt søndag, trengte NSB hele mandag til å få både tog og personell på rett plass før togtrafikken starter opp igjen tirsdag.

Refunderer billetter

Ubrukte reisekort og billetter for de rammede passasjerene vil NSB refundere, skriver Aftenposten.

Åge-Christoffer Lundeby

BILLETTER: Ubrukte reisekort og billetter for de rammede passasjerene blir refundert, ifølge kommunikasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby.

Foto: Bjørn Stuedal / NSB

– Vi refunderer ubenyttede billetter i streikeperioden, sier Lundeby, som opplyser at kundene kan henvende seg til dem hvis de har et berettiget krav.

De som har brukt billetten delvis, ved at de kjørte til en pendlerparkeringsplass og tok bussen videre inn til byen, vil ikke få refusjon for de dagene billetten ble brukt.

– Krav om refusjon hvis billetten likevel er brukt, vil være forsøk på svindel, sier Lundeby.

De siste ukene har nærmere 300 togavganger blitt innstilt hver dag som følge av streiken. Titusenvis av togpendlere på Østlandet er rammet.

Lokaltog på Østlandet, og alle tog på Østfoldbanen kjøres først som normalt fra og med tirsdag morgen klokken 03.00.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny spiller til Stjernen

    Ishockeyspilleren Eirik Børresen har skrevet en ettårskontrakt med Stjernen. Det skriver Fredriksstad Blad. Børresen er 26 år gammel og spilte sist sesong for Stavanger Oilers. Han har også spilt tre sesonger i Sparta. Børresen kommer opprinnelig fra Storhamar.

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.