NRK Meny
Normal

– Alt skal gå som normalt fra tirsdag

Mandag gikk det ingen lokaltog på Østfoldbanen til tross for at togstreiken ble avsluttet søndag formiddag. Men fra tirsdag morgen er det normalt drift igjen, lover NSB.

Et NSB-tog på Oslo sentralstasjon

PÅ PLASS: Mandag gikk det ingen lokaltog på Østfoldbanen til tross for at streiken ble avsluttet søndag formiddag. Men fra og med tirsdag morgen skal det være normal drift igjen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er ingenting som tyder på at det ikke blir oppstart som vanlig, og at togene går som normalt fra klokken 3 natt til tirsdag, sier kommunikasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby.

Selv om streiken tok slutt søndag, trengte NSB hele mandag til å få både tog og personell på rett plass før togtrafikken starter opp igjen tirsdag.

Refunderer billetter

Ubrukte reisekort og billetter for de rammede passasjerene vil NSB refundere, skriver Aftenposten.

Åge-Christoffer Lundeby

BILLETTER: Ubrukte reisekort og billetter for de rammede passasjerene blir refundert, ifølge kommunikasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby.

Foto: Bjørn Stuedal / NSB

– Vi refunderer ubenyttede billetter i streikeperioden, sier Lundeby, som opplyser at kundene kan henvende seg til dem hvis de har et berettiget krav.

De som har brukt billetten delvis, ved at de kjørte til en pendlerparkeringsplass og tok bussen videre inn til byen, vil ikke få refusjon for de dagene billetten ble brukt.

– Krav om refusjon hvis billetten likevel er brukt, vil være forsøk på svindel, sier Lundeby.

De siste ukene har nærmere 300 togavganger blitt innstilt hver dag som følge av streiken. Titusenvis av togpendlere på Østlandet er rammet.

Lokaltog på Østlandet, og alle tog på Østfoldbanen kjøres først som normalt fra og med tirsdag morgen klokken 03.00.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lyser ut langt flere stillinger

    Nav utlyste 24 prosent flere stillinger i Østfold det siste året enn året før. Fra mars i fjor til mars i år er det spesielt lyst ut flere stillinger innenfor helse, butikk, og bygg og anlegg. – – Aktiviteten i arbeidsmarkedet har helt klart økt, sier kommunikasjonssjef Britt Tunby i NAV.

    NAV-logo
    Foto: Brennpunkt
  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.