NRK Meny
Normal

– Alt annet enn gull er et nederlag

Halden SK-herrene har prøvd og prøvd og prøvd å ta tilbake stafettronen her i landet. Søndag lyktes de endelig.

NM-gull stafett orientering

SUVERENE: Thomas Natvig Årstad, Magne Dæhli og Olav Lundanes sikret et overlegent NM-gull til Halden SK.

Foto: Halden SK

– Det var gøy, og det var på tide at vi vant nå etter så mange sølv og bronse de siste årene, sier Magne Dæhli til NRK.

Søndag løp han en strålende andreetappe og la grunnlag for at Olav Lundanes på siste etappe kunne cruise inn til seier i NM-stafetten. Dermed tok storfavorittene sin første stafettseier siden 2011.

– Vi er såpass gode i Norge at alt annet enn gull er nederlag i stafetten i NM. Vi har vært nummer to eller tre alle årene etter det, og derfor er det veldig godt å ta gullet, sier han.

I fjor løp han siste etappe da Halden var fattige tre sekunder unna gullet.

Med to ferske verdensmestere fra stafett på laget (Dæhli og Lundanes), var de større favoritter enn på lenge.

Solid etappe

Norgesmesterskapet arrangeres i Bodø. Dæhli forteller at terrenget var kuppert og det var bløtt, og derfor var det fysisk tungt. Også teknisk var det en krevende løype, og det kan forklare at det var relativt store avstander mellom lagene. Til slutt skilte det over to minutter ned til Frol på andreplass og nesten fem minutter ned til Raumar på tredjeplass.

Fredrikstad ble nummer fem.

I kvinneklassen ble Halden SK nummer to bak Nydalen.

– Jeg hadde en bom på den andre posten, men tapte ikke så veldig mye. Ellers tror jeg at jeg har løpt en bra etappe, sier Dæhli.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Underskudd i barnehageetaten

    Barnehageetaten i Fredrikstad fikk et underskudd på nesten 12 millioner kroner i fjor, skriver Fredriksstad Blad. En av årsakene til underskuddet er at stadig flere foreldre velger barnehager i andre kommuner. Det er en økning av barn med barnehageplass særlig i Sarpsborg.

  • Fire til legevakt etter ulykke

    To personbiler var involvert i en trafikkulykke på Saltnesveien i Fredrikstad ved 23-tiden i går kveld. Fire personer ble kjørt til legevakt for sjekk, men ingen var alvorlig skadd ifølge politiet.