NRK Meny
Normal

– Akuttberedskapen blir ikke dårligere

Mossinger bør ikke bekymre seg for en eventuell flytting av akuttmottaket fra Moss til Fredrikstad. Det mener pasientombudet

Akuttmottaket på sykehuset østfold fredrikstad

Mossinger er bekymret for at akuttmottaket flyttes til Fredrikstad, men pasientombudet mener de har lite å frykte.

Foto: Jan Kenneth Bråten / NRK

– Jeg forstår at mosseborgere er bekymra over at de mister tilbudet de har utenfor døren. Men jeg tror ikke de har grunn til å bekymre seg, sier Pasientombud Hilde Bråtner Johansen.

Hun påpeker at befolkningen i de indre delene av fylket i lang tid har klart seg godt med å måtte forholde seg til akuttmottakene i Moss og Fredrikstad.

– Folk som bor i Askim og Mysen må reise til Moss for å komme til akuttmottaket. Det samme gjelder folk som bor i Aremark. De må dra til Fredrikstad.

LES OGSÅ:

Får få klagesaker

– Det er snakk om avstander – men om man tenker på lille Østfold, så er det ikke store avstander. Hvis det er slik at man er akutt syk og trenger spesialkompetanse, så blir man fløyet eller sendt i ambulanse til Oslo.

Pasientombudet forteller at hun årlig får svært få saker til sitt kontor fra akuttmottakene i henholdsvis Moss og Fredrikstad. Hun tror ikke en eventuell flytting av akuttmottaket i Moss vil generere flere saker.

– Det gjenstår selvfølgelig å se. En må ta i betraktning at det kan komme noen saker. Men jeg forstår at folk kan bli bekymret for at det kan bli lang ventetid, store køer og trafikk på akutten i Fredrikstad, sier hun.

LES OGSÅ:

Gikk i fakkeltog

Om lag 100 personer protesterte søndag mot nedleggelsen av akuttmottaket i Moss ved å gå i fakkeltog gjennom byen.

Akuttmottaket ved sykehuset i Moss blir lagt ned i løpet av 2012. Det bekymrer innbyggerne i Moss.

Bakgrunnen for nedleggelsen er at akuttmottaket skal samles på sykehuset på Kalnes når det står ferdig om noen år.

Sykehuset i Moss skal da ta all dagkirurgi, og nedleggelsen av akuttmottaket er et ledd i å gjøre sykehuset klart til dette.

Motstanderne ønsker imidlertid å vente med nedleggelsen til sykehuset på Kalnes står ferdig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.