Normal

– Aksjonen er vellykket

Halvparten av elevene ved Nøkkeland skole møtte ikke opp til skolen i dag.

Aksjon ved Nøkkeland skole

Det er «Aksjonsgruppa for fjerning av høyspent og realisering av svømmehall» som i samarbeid med FAU gjennomførte dagens streikeaksjon ved skolen.

Ifølge rektor ved skolen er det halvparten av elevene ved skolen som ikke har møtt opp - enten på grunn av streik, sykdom eller av andre årsaker.

Det foregår også muntlige prøver ved skolen, og det kan være at noen kommer litt senere på skolen i dag.

Det går 390 elever på skolen i Moss.

Aksjonsgruppen oppfordret foreldrene til å holde barna hjemme for å sette vise at foreldre og foresatte ved Nøkkeland skole krever høyspentledningene ved skolen fjernet.

– Aksjonen er vellykket. Det er få elever på skolen, det er nesten ikke sykler i skolegården og det har vært få biler som har levert barn. Det er et bevis på at foreldrene setter pris på at de har muligheten til å holde barnet sitt hjemme for å vise at de er mot at høyspenten fortsatt henger der den gjør, sier aksjonsleder Monica Kalsnes-Magee.

Ordføreren kritisk til formen

Ordfører i Moss, Tage Pettersen (H), var kritisk til aksjonen da den ble varslet i forrige uke.

– Dette er noe jeg som ordfører ikke har sansen for i det hele tatt. Politikerne er i likhet berørte beboere og foreldre opptatt av å løse utfordringene med høyspenten, sa han.

– Vi jobber på høygir fra kommunens side. Vi informerer foreldrene om prosessen og dette bidrar selvfølgelig ikke til å få fjernet høyspenten noe raskere.

Aksjonsleder Monica Kalsnes-Magee forstår ikke at ordføreren er kritisk til aksjonen.

– De bør sette søkelyset på hvorfor vi streiker og være imøtekommende. De kan heller vise oss en fremdriftsplan på hva de har gjort.

Vil ha kablene i bakken

Bystyret i Moss har bestemt at kablene fortsatt skal gå i luftlinje, men at de skal flyttes til et annet område. Ny linje skal være på plass sommeren 2017 og den gamle linjen skal fjernes i desember 2017.

Dette er ikke godt nok for aksjonsgruppen. De ønsker at kablene skal legges i bakken.

– De blir jo fjernet fra nabolaget og fra skolen. Sånn sett blir det bedre enn i dag. Vi har mast litt om det andre alternativet. Det koster mer, men der er alle parter enige og da kan prosessen starte med en gang, sier Kalsnes-Magee.

Ordfører Tage Pettersen har i Moss Avis tidligere forklart at byggetiden ved det alternativet er 18–25 måneder og at ny linje da ikke vil være klar før 2017/2018.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Byggplate i veibanen

    Det ligger en byggplate i veibanen på E6 sydgående ved Sollikrysset. Veitrafikksentralen har sendt entrepenør for rydding.

  • Kvinne savnet på Vestby

    Politiet utlyser informasjon om en savnet kvinne fra Vestby som kan ha dratt andre steder på Østlandet. Hun er 50 år, 170 høy, ca 80 kg og har brunt langt hår. Mulig hun har på seg mørke bukser og en rød eller grå jakke. Ved observasjon, ring politiet på tlf 64999130.