NRK Meny
Normal

– Aksjonen er vellykket

Halvparten av elevene ved Nøkkeland skole møtte ikke opp til skolen i dag.

Aksjon ved Nøkkeland skole

Det er «Aksjonsgruppa for fjerning av høyspent og realisering av svømmehall» som i samarbeid med FAU gjennomførte dagens streikeaksjon ved skolen.

Ifølge rektor ved skolen er det halvparten av elevene ved skolen som ikke har møtt opp - enten på grunn av streik, sykdom eller av andre årsaker.

Det foregår også muntlige prøver ved skolen, og det kan være at noen kommer litt senere på skolen i dag.

Det går 390 elever på skolen i Moss.

Aksjonsgruppen oppfordret foreldrene til å holde barna hjemme for å sette vise at foreldre og foresatte ved Nøkkeland skole krever høyspentledningene ved skolen fjernet.

– Aksjonen er vellykket. Det er få elever på skolen, det er nesten ikke sykler i skolegården og det har vært få biler som har levert barn. Det er et bevis på at foreldrene setter pris på at de har muligheten til å holde barnet sitt hjemme for å vise at de er mot at høyspenten fortsatt henger der den gjør, sier aksjonsleder Monica Kalsnes-Magee.

Ordføreren kritisk til formen

Ordfører i Moss, Tage Pettersen (H), var kritisk til aksjonen da den ble varslet i forrige uke.

– Dette er noe jeg som ordfører ikke har sansen for i det hele tatt. Politikerne er i likhet berørte beboere og foreldre opptatt av å løse utfordringene med høyspenten, sa han.

– Vi jobber på høygir fra kommunens side. Vi informerer foreldrene om prosessen og dette bidrar selvfølgelig ikke til å få fjernet høyspenten noe raskere.

Aksjonsleder Monica Kalsnes-Magee forstår ikke at ordføreren er kritisk til aksjonen.

– De bør sette søkelyset på hvorfor vi streiker og være imøtekommende. De kan heller vise oss en fremdriftsplan på hva de har gjort.

Vil ha kablene i bakken

Bystyret i Moss har bestemt at kablene fortsatt skal gå i luftlinje, men at de skal flyttes til et annet område. Ny linje skal være på plass sommeren 2017 og den gamle linjen skal fjernes i desember 2017.

Dette er ikke godt nok for aksjonsgruppen. De ønsker at kablene skal legges i bakken.

– De blir jo fjernet fra nabolaget og fra skolen. Sånn sett blir det bedre enn i dag. Vi har mast litt om det andre alternativet. Det koster mer, men der er alle parter enige og da kan prosessen starte med en gang, sier Kalsnes-Magee.

Ordfører Tage Pettersen har i Moss Avis tidligere forklart at byggetiden ved det alternativet er 18–25 måneder og at ny linje da ikke vil være klar før 2017/2018.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 22:55.
  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager på behandling, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.