NRK Meny
Normal

– Abdullahi hadde mange drømmer og planer

Mohamed Aweys Abukar vil takke for støtten familien til 15 år gamle Abdullahi har fått etter den tragiske badeulykken i Fredrikstad lørdag.

Mohamed Aweys Abukar og Guled Mahamoud

Mohamed Aweys Abukar (t.v.) og Guled Mahamoud ønsker å takke lokalsamfunnet for måten de har stilt opp på etter den tragiske drukningsulykken.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Mohamed Aweys Abukar

Mohamed Aweys Abukar var tydelig preget da han fortalte om broren.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Det er en tydelig preget storebror som forteller om livsgnisten til 15 år gamle Abdullahi Aweys Abukar som mistet livet i badeulykken i Fredrikstad i helgen.

– Vi sloss noen ganger, noen ganger var vi bestevenner, andre ganger irriterte på hverandre. Vi spilte fotball og Playstation med hverandre. Abdullahi var nesten aldri hjemme, han var alltid ute med venner, smiler han forsiktig.

Ifølge Mohamed hadde 15-åringen mange store drømmer for fremtiden.

– Han skulle begynne på videregående skole til neste år. Han skulle begynne å spille fotball og de skulle dra til Barcelona. Abdullahi hadde mange store drømmer og planer for fremtiden, sier han.

– En av verdens beste

I dag ble det avholdt minnestund ved Kvernhuset ungdomsskole. Leder av Somalisk Velferdsforening for Østfold, Guled Mahamoud, synes det var en sterk opplevelse.

Guled Mahamoud

Guled Mahamoud sier det var sterkt å være i minnestunden på Kvernhuset ungdomsskole tidligere i dag.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Han var en av de beste guttene i verden, veldig flink og sosial. Vi kommer aldri til å glemme Abdullahi, han kommer alltid til å være i hjertene våre. Det var helt utrolig å høre hvordan folk beskrev ham, sier han og legger til;

– Det er en dyp sorg nå. Ting tar tid, men vi skal alltid ta vare på denne familien. Elevene, lærerne, rektor, inspektører, alle viste i dag at de har hatt stor glede av Abdullahi. Vi ønsker å takke kommunen, skolen, elevene og alle andre for måten de har stilt opp på i denne vanskelige tiden.

Også Mohamed ønsker å rette en takk til lokalsamfunnet etter den tragiske ulykken.

– Det har vært helt fantastisk å se støtten vi har fått. Det var mange som kom til sykehuset også. Jeg fikk ikke vært der selv, men det var helt utrolig å høre historiene om alle menneskene som dukket opp.

Også i kveld vil det bli avholdt en minnestund, ved 3. dam i Fredrikstadmarka, der ulykken skjedde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 Abdullahi Aweys Abukar

Mohammad Reza Allahdadi (t.v.) mistet sin beste venn etter drukningsulykken i helgen. I kveld arrangerer han minnestund for kameraten ved 3. dam i Fredrikstadmarka.

Foto: Privat

Begraves torsdag

Guled Mahamoud forteller at Abdullahi ble aktiv i den somaliske foreningen i Østfold med en gang etter at familien flyttet til Fredrikstad i 2009.

Han fikk sjokk og panikk da han hørte om ulykken på lørdag.

– Vi kunne ikke skjønne hvordan det kunne skje. Vi fokuserer mye på familien nå. Alle de somaliske familiene her besøker dem hele tiden for å vise sin støtte. Vi forsøker å sørge så godt vi kan.

Mohamed Aweys Abukar

Mohamed Aweys Abukar minnes Abdullahi som en livsglad ung gutt med mange drømmer for fremtiden.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Søskenbarnet til 15-åringen ligger fremdeles på sykehus etter ulykken. Men ifølge Mahamoud skal det stå bedre til med ham nå.

– Vi har nettopp fått en telefon fra familien hans om at han har det bedre. Vi håper at han skal klare å komme seg opp av sykesengen snart.

Mohamed og Guled forteller at Abdullahi begraves fra Borge kirke torsdag klokken 14.00.

– Vi håper at alle kommer, lærere, rektor, elever, venner, alle som kjenner foreldrene og alle som kjente ham. Det er den siste minnestunden, og vi skal ta vare på hverandre alle sammen.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: