NRK Meny
Normal

– 46 meter ned til fjell

Må planlegge på nytt på fylkesvei 109 i Sarpsborg på grunn av kvikkleire. – Det er mye verre enn vi trodde, sier prosjektleder.

Laster kart, vennligst vent...

Problemstrekningen går fra Kirkebyveien til Alvim renseanlegg.

Det er strekningen mellom Kirkebyveien og Alvim renseanlegg som er problemstrekningen.

Undersøkelser av grunnen gjort i vinter viser at det er er kvikkleire i området, og enkelte steder er det 46 meter ned til fast fjell. Dermed må planene for ny, firefelts, fylkesvei 109 i Sarpsborg, gjøres om.

Hege Saxebøl Moum, prosjektleder Statens vegvesen

Hege Saxebøl Moum som er prosjektleder Statens vegvesen, sier det er umulig å bygge ut firefeltsvei på deler av FV109.

Foto: Anne Ognedal / NRK

– For å få frem to nye felt, som er det vi planlegger, så må vi se etter andre traséer enn dagens, sier prosjektleder Hege Saxebøl Moum i Statens Vegvesen.

Da må det enten bli nede ved eleven eller tunnell i fjell?

– Det blir i alle fall ikke nede ved elven, for der er det svært bløte masser, og langt ned til fjell.

– Anleggsarbeid kan utløse ras

Ifølge prosjektlederen skal det ikke være farlig å kjøre på den eksisterende veien, og heller ikke bo i eller å bruke området slik det er i dag, men at et stort anleggsarbeid kan utløse ras.

– Blir trykket stort nok, så klapper denne korthusstrukturen sammen og leira går over fra fast til flytende form.

Moum sier de hadde håpet at de kunne gjøre noe for å bedre stabiliteten, men ser at det blir veldig komplisert, og skal nå se om de finner en ny trasé sammen med kommunene og fylkeskommunen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.