87 kjørte for fort i 50-sonen

I løpet av to dager med fartskontroll delte politiet ut 87 (!) forenklede forelegg i Sarpsborg.

Trafikkontroll

Det har vært flere store trafikkontroller i forbindelse med Gatebil på Rudskogen i helgen. Dette bildet er fra en av kontrollene torsdag.

Foto: Petter Larsson/NRK

I forbindelse med Gatebil-arrangementet på Rudskogen i Rakkestad har Utrykningspolitiet, Statens vegvesen og Tollvesenet hatt trafikkontroller i både Rakkestad og Sarpsborg.

Resultatet etter den første dagen med kontroller var nedslående, og nær halvparten av alle kontrollerte campingvogner fikk kjørenekt torsdag.

Fangsten på fredag og lørdag har ikke vært noe dårligere.

I 50-sonen på Iseveien i Sarpsborg har hele 87 personer fått forenklet forelegg på grunn av overtredelser, forteller operasjonsleder Bjørge Haugen i Østfold politidistrikt.

– Det var helt ordinære fartskontroller som har blitt avholdt fredag og i dag, men på grunn av Gatebil har det naturlig nok vært mye mer trafikk enn vanlig, sier han.

Rolig for Tollvesenet

Den høyeste hastigheten som ble målt på stedet var 73 kilometer i timen. UP-sjef Stein Olaf Røberg i Østfold og Follo forteller at UP gjennomfører kontroller i området hele helgen.

– Vi har også folk på Rudskogen hele kvelden. Det er mange unge personer som deltar på dette arrangementet, og mange av dem ender opp som kunder hos oss, forteller han.

I tillegg til kontroll av promille, fart og teknisk kontroll av biler og campingvogner, har Tollvesenet bidratt med sitt skiltgjenkjenningssystem.

Hans Petter Løkkeberg i Tollvesenet forteller at kontrollene har vært rolige for deres del.

– Vi har vel tatt fire avregistreringer og fire som ikke har betalt årsavgift i løpet av dagen, så det har ikke vært så mye. Det har vært mye mer tidligere, så for vår del har det vært veldig bra, sier han.