NRK Meny
Normal

83-åring fyllekjørte - havnet i naboens hage

Med en promille på 1,88, svekket syn og nedsatt hørsel, raste mannen inn i naboens hage etter å ha bommet på innkjørselen.

Deretter hevder han å ha drukket en halv flaske vodka i ren irritasjon.

- Satt seg fast i gjørma

En halv time etter at mannen kjørte inn i naboens hage i Rakkestad, ble promillen målt til 1,88.

83-åringen hevder at han skulle rygge, men at bilen satt seg fast i gjørma i naboens hage. Deretter drakk han en halv flaske vodka på styrten - fordi han var irritert. Kort tid etter ble han pågrepet av politiet.

Retten hadde liten tro på mannens forklaring.

- Dersom han drakk en halvflaske på styrten like før han ble pågrepet, ville promillen ikke være så høy som 1,88 etter bare vel en halv time, understreker retten.

Bommet på innkjørsel

Han skal i tidligere avhør ha forklart at han kjørte til polet i Rakkestad og kjøpte en halv flaske med 37 prosent vodka. Han begynte umiddelbart å drikke av flasken.

Etter å ha kjørt noen ærender, begynte flasken å bli tom. I det han skulle kjøre hjem til seg selv, bommer han på innkjøringen og havner i naboens hage.

Tidligere dømt for promillekjøring

Mannen er også tidliger dømt for  promillekjøring.  I 1995 ble han dømt til betinget fengsel og bot.

Sarpsborg tingrett dømte mannen til 30 dagers fengsel, med en prøvetid på to år. I tillegg ble 83-åringen dømt til å betale en bot på 15.000 kroner.

Den dømte fratas også sertifikatet for alltid.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Underskudd i barnehageetaten

    Barnehageetaten i Fredrikstad fikk et underskudd på nesten 12 millioner kroner i fjor, skriver Fredriksstad Blad. En av årsakene til underskuddet er at stadig flere foreldre velger barnehager i andre kommuner. Det er en økning av barn med barnehageplass særlig i Sarpsborg.

  • Fire til legevakt etter ulykke

    To personbiler var involvert i en trafikkulykke på Saltnesveien i Fredrikstad ved 23-tiden i går kveld. Fire personer ble kjørt til legevakt for sjekk, men ingen var alvorlig skadd ifølge politiet.