NRK Meny
Normal

82-åring i retten for drapstrusler mot politimann

En 82 år gammel Fredrikstad-mann møtte i Fredrikstad tingrett i dag for å ha truet med å leie noen til å drepe en politimann.

Fredrikstad tingrett

Rettssaken gikk i Fredrikstad tingrett.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

23. juni 2016 skal 82-åringen ha sagt til sin fastlege at han ville leie en leiemorder fra Litauen eller Latvia som skulle få en million kroner for å skyte en politimann.

Han skal senere ha sagt at han ikke kunne gjøre dette ettersom han hadde fortalt legen om dette.

Den 82 år gamle mannen ble tidligere i år dømt til 21 dagers fengsel for ulovlig hummerfiske. Det var i forkant av ankesaken at 82-åringen skal ha fortalt fastlegen sin om leiemorderplanene.

Fastlegen syns drapstruslene virker reelle, og kontaktet derfor politiet, som igjen tok saken til politimannen.

Nekter straffskyld

82-åringen nektet straffskyld i retten i dag. Han var tiltalt for brudd på straffeloven §263.

Advokat Robert Antonsen

82-åringens advokat, Robert Antonsen, forteller at mannen ikke kjenner seg igjen i tiltalen om trusler.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

– Min klient har tatt tiltalen veldig tungt. Han bestrider at han har kommet med noen trusler, også er det jo spørsmål om hvorfor fastlegen har oppfattet det slik. Men det er det retten må ta stilling til, sier Antonsen.

Påtalemyndigheten, ved politiadvokat Charlotte Fredriksen, mener det er all grunn til å tro på det fastlegen forklarer.

– Påtalemyndigheten ser på fastlegen som et troverdig vitne, og det er ingen grunn til å betvile hennes forklaring, sier Fredriksen.

Har vært sykemeldt i over et år

Politimannen som skal ha fått truslene mot seg, sa i retten at han hadde hatt kontakt med tiltalte flere ganger gjennom arbeidet. Ved et tilfelle skal 82-åringen ha spurt fornærmede om han var ute etter han, siden han ofte hadde møtt politimannen.

Politimannen har vært sykemeldt i over et år etter at truslene ble fremsatt.

Påtalemyndigheten la ned påstand om at mannen dømmes til fengsel. I tillegg må han betale erstatning til politimannen og saksomkostningene. Mannens advokat mente 82-åringen skulle frifinnes.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber om å slippe ut av fengsel

    25-åringen fra Østfold som drepte kjæresten Alexandra på en hytte på Flå i fjor, ber om å få slippe ut av varetekt mens han venter på at ankesaken skal komme opp i retten. Det skriver Dagbladet. Mannen ble dømt til 13 og et halvt år i fengsel i mars, men anket dommen. Ankesaken skal opp i november, og han har bedt om å få bo hos besteforeldrene sine frem til saken skal opp igjen.

  • Vannlekkasje funnet i Hobøl

    Lekkasjen på hovedvannledningen i Hobøl er funnet og det er bare noen få husstander som ikke har vann. Det sier Christine Strømsæther, daglig leder ved Hobøl vannverk SA. På morgenen i dag var store deler av nordre Hobøl uten vann.