NRK Meny
Normal

82-åring i retten for drapstrusler mot politimann

En 82 år gammel Fredrikstad-mann møtte i Fredrikstad tingrett i dag for å ha truet med å leie noen til å drepe en politimann.

Fredrikstad tingrett

Rettssaken gikk i Fredrikstad tingrett.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

23. juni 2016 skal 82-åringen ha sagt til sin fastlege at han ville leie en leiemorder fra Litauen eller Latvia som skulle få en million kroner for å skyte en politimann.

Han skal senere ha sagt at han ikke kunne gjøre dette ettersom han hadde fortalt legen om dette.

Den 82 år gamle mannen ble tidligere i år dømt til 21 dagers fengsel for ulovlig hummerfiske. Det var i forkant av ankesaken at 82-åringen skal ha fortalt fastlegen sin om leiemorderplanene.

Fastlegen syns drapstruslene virker reelle, og kontaktet derfor politiet, som igjen tok saken til politimannen.

Nekter straffskyld

82-åringen nektet straffskyld i retten i dag. Han var tiltalt for brudd på straffeloven §263.

Advokat Robert Antonsen

82-åringens advokat, Robert Antonsen, forteller at mannen ikke kjenner seg igjen i tiltalen om trusler.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

– Min klient har tatt tiltalen veldig tungt. Han bestrider at han har kommet med noen trusler, også er det jo spørsmål om hvorfor fastlegen har oppfattet det slik. Men det er det retten må ta stilling til, sier Antonsen.

Påtalemyndigheten, ved politiadvokat Charlotte Fredriksen, mener det er all grunn til å tro på det fastlegen forklarer.

– Påtalemyndigheten ser på fastlegen som et troverdig vitne, og det er ingen grunn til å betvile hennes forklaring, sier Fredriksen.

Har vært sykemeldt i over et år

Politimannen som skal ha fått truslene mot seg, sa i retten at han hadde hatt kontakt med tiltalte flere ganger gjennom arbeidet. Ved et tilfelle skal 82-åringen ha spurt fornærmede om han var ute etter han, siden han ofte hadde møtt politimannen.

Politimannen har vært sykemeldt i over et år etter at truslene ble fremsatt.

Påtalemyndigheten la ned påstand om at mannen dømmes til fengsel. I tillegg må han betale erstatning til politimannen og saksomkostningene. Mannens advokat mente 82-åringen skulle frifinnes.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hjalp seilbåt med starttrøbbel

    Redningsskøyta Horn Rescue på Hvaler har hjulpet en seilbåt med startproblemer. Ifølge styrmann Anders Ödman er det ett av få oppdrag redningsskøyta har hatt på denne tiden av året.

    Redningsskøyta assisterer seilbåt
    Foto: Redningsskøyta Horn Rescue
  • Vinduer knust fire netter på rad

    Det har blitt knust vinduer fire netter på rad i et bygg som huser tannlegekontor og leiligheter i Kransen 12 i Moss, skriver Moss Avis. Ifølge tannlege Arne Trondsen har 10-12 vinduer blitt knust. Det er også skader på parketten og møbler. Politiet har pågrepet en person som er mistenkt for vindusknusingen.