NRK Meny
Normal

82-åring funnet etter 10 timer

Etter en aksjon med redningshelikopter og hundepatruljer ble en savnet 82-åring på jakttur, funnet i god behold i Aremark grytidlig tirsdag morgen. Da hadde mannen vært borte i skogen i 10 timer.

Sea King redningshelikopter
Foto: Lier, Gunnar / SCANPIX

Mannen hadde falt og slått seg ved Holteberg i Aremark, hvor han ble funnet i 3-tiden tirsdag morgen.

Han bodde på en hytte og hadde dratt alene på jakt da familien begynte å lete etter han mandag ettermiddag.

Store mannskaper

Politiet fikk melding om forsvinningen ved 23-tiden mandag kveld.

- Da hadde familien lett etter han i mange timer, sier operasjonsleder Terje Lindahl i Østfold politidistrikt.

82-åringen var tilsammen savnet i ti timer.

- Årsaken til at han forsvant var nok at han ble overrasket av mørket. Etterhvert visste han ikke hvor han befant seg, sier Lindahl til NRK.

Et redningshelikopter, mannskap fra Røde Kors og Norske redningshunder, var blant dem som lette etter ham da han ble funnet ved 3-tiden.

Falt og slått seg

- Han hadde falt og slått seg og var våt og kald men ved bevissthet. Han ble kjørt til legevakta. Etter forholdene i god form, sier Lindahl.

Ifølge operajsonslederen var seks hundepatruljer fra Norske redningshunder med, og det var en av disse patruljene som til slutt fant mannen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann anmeldt etter E6-ulykke

    Føreren av bilen som kolliderte på E6 i Rygge, en mann i 40 årene, er anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, skriver politiet på Twitter. Mannen er også anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. Føreren fremstår som uskadd, opplyser politiet.

  • Trafikkulykke i Rygge

    Alle nødetatene er på vei til en trafikkulykke på E6 i Rygge. Ulykken skal ha skjedd i nordgående retning, opplyser politiet på Twitter.