NRK Meny
Normal

Ber om frifinnelse for drapstiltalt 80-åring

I dag starter rettssaken mot den 80 år gamle mannen som er tiltalt for forsettlig drap på sin egen kone i Sarpsborg i fjor.

Drap på Grålum i Sarpsborg

Den tiltale mannen ringte selv til politiet og fortalte at han hadde skutt sin egen kone i deres hjem i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

NRK Østfold følger rettssaken fra Sarpsborg tingrett her:

Den 80 år gamle mannen må i dag møte i Sarpsborg tingrett tiltalt for å ha skutt og drept sin egen kone i deres hjem på Bjørnstad på Grålum i mars 2015.

Mannen ringte selv og varslet politiet om at han hadde skutt kona, men han har hele tiden nektet straffskyld i saken. Han har forklart at han skulle skremme kona etter en uenighet om oppussing, og at det hele var et uhell.

Forsvarer Harald Otterstad kommer derfor til å be om at hans klient frifinnes for tiltalen på forsettlig drap. Otterstad sier til NRK at han mener hele saken bør koke ned til uforsiktig omgang med våpen.

– Jeg kommer til å legge ned påstand om frifinnelse, og det er det saken gjelder, frifinnelse for den tiltalebeslutningen. Men for øvrig, hvis det skulle bli et tema, så vil det bli innrømmet uforsiktig omgang med våpen.

Harald Otterstad

Advokat Harald Otterstad forsvarer den 80 år gamle mannen som er tiltalt for forsettlig drap.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Mener mannen er klar for fire dager i retten

Otterstad forteller at den tiltalte 80-åringen er preget av å ha sittet varetektsfengslet siden drapet skjedde for 10 måneder siden.

Han tror likevel at hans klient ser frem til å kunne legge frem sin forklaring for retten.

– Han er forberedt og absolutt klar for fire dager i retten. Han er en reflektert og ressurssterk mann som kan sette ord på ting og har klare tanker om hva det var som skjedde. Jeg tror det er godt for ham å ta bladet fra munnen og fortelle retten hva det var som skjedde.

Det er satt av fire dager til hovedforhandlingen i Sarpsborg tingrett. Statsadvokat Anne Christine Stoltz er aktor.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: