8. plass gir en halv million ekstra

Sparta Sarpsborg FK har hatt en god sesong i år, og i det ikke alt for fjerne blinker en halv million kroner i ekstrainntekt for en åttendeplass i serien.

Sarpsborg Sparta FK
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Etter forrige helgs serierunde i 1. divisjon fotball klatret Sparta Sarpsborg FK forbi erkerival Moss i 1. divisjon for første gang noensinne.

Sarpsborg-laget ligger etter 24 serierunder på 9. plass med 30. poeng, og fortsatt er det seks serierunder å sanke 18 poeng i.

1. divisjon 2008

Garantert penger

- Medieavtalen er en god inntekt for oss. Vi har ikke budsjettert med 8. plass, og tar det som bonus hvis vi skulle klare det, sier daglig leder Beatrice Hammerstad i Sparta til Sarpsborg Arbeiderblad .

Sparta Sarpsborg FK er allerede garantert et millionbeløp fra medieavtalen, og alle klubbene i 1. divisjon er sikret i underkant av 1,5 millioner kroner.

Fordelingsnøkkelen er slik at gode sportslige prestasjoner premieres med høyere beløp.

- Forskjellen mellom 8.- og 9.plassen er rundt en halv million kroner, sier leder Boye Skistad i Norsk Toppfotball til Sarpsborg Arbeiderblad.

39 millioner til 1. divisjon i fjor

- Forrige sesong ble det utbetalt rundt 39 millioner kroner til klubbene i 1. divisjon. Lagene som havnet fra 13.-16. plass fikk rundt 1,4 millioner kroner hver, lagene fra 9.-12.plass mottok 2,0 millioner og klubbene fra 5. til 8. plass fikk 2,5 millioner, sier Boye Skistad.

Det blir neppe store endringene i år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dårlig brannsikring gir gebyr

    Rådmann i Sarpsborg vil gi et tømrerfirma et overtredelsesgebyr på kr 140 000 for å ha oppført en brannvegg som ikke hadde tilstrekkelig motstand mot brann. Byggearbeidene ble stanset fordi kommunen mente feil og mangler var så alvorlige at de kunne bety fare for liv og helse. Lederen firmaet som nå er konkurs, Sherko Tagaran sier til NRK at han ikke har skyld i feilene fordi han kun har fulgt tegningen fra eier og arkitekt

  • Tiltalt for trusler ved flystasjon

    Kledd med kamuflasjefarget hette og med en våpenkopi synlig i bilen skal en 22 år gammel trønder ha kjørt forbi sperringer ved Rygge flystasjon i september i år. Nå er han tiltalt for trusler og for å ha brutt militær straffelov. Ifølge tiltalen skal han ha skremt to vaktsoldater som stod i adgangskontrollen ved flystasjonen