Hopp til innhold

750 000 over takst, en mil fra bygdesentrum

Møllerens hus i Rakkestad ble solgt 750 000 over takst. Det er ny rekord for megler Bent Cato Kirkeng som solgte huset.

– Jeg synes eiendommen var for lavt taksert, sier megler Elsa Marit Eng, i det andre lokale meglerforetaket i Rakkestad.

" Møllerens hus " i Rakkestad

Historisk adresse var ' møllerens hus' det ligger der Rakkestadelva har sitt utløp i Glomma.

Foto: " fotografen kommer "

– Det er veldig vanskelig å sette pris på den type eiendom fordi det ligger spesielt til, sier megler Bent Cato Kirkeng i Privatmegleren i Rakkestad.

Han viser til at det er en mil å kjøre til sentrum og veien er svingete.

Han og selger anslo at det var mulig å få mellom 2,3 og 2,5 millioner kroner for huset. Boligen ble taksert til 2,45 millioner kroner.

Huset lå i sentrum

– En må huske på at det er et gammelt hus, vi har satt 1800- tallet, men vi vet ikke alderen helt.

" Møllerens hus " i Os i Rakkestad er fra 1800-tallet, kanskje eldre.

Megler og eier antar at huset i Os i Rakkestad er fra 1800-tallet, men det kan også være eldre.

Foto: " Fotografen kommer "

Før jernbanen kom var dette sentrum i Rakkestad. Da bodde det rundt 300 mennesker i dette området ved Glomma og mølleren bodde i denne boligen.

– Beliggenheten er helt enorm, mener konkurrerende megler Elsa Marit Eng i Eie eiendomsmegling i Rakkestad. Hun synes huset er fint pusset opp og er en typisk eiendom hvor kjøperne kommer utenfra.

Lave priser

Det var om lag 70 personer på visning, det var rakstinger og folk fra resten av Østfold og noen få fra Oslo.

– Prisene i Rakkestad er så lave at folk fra nabokommunene, Sarpsborg og Eidsberg kommer til oss, sier Eng. Kirkeng ser det samme og legger til at de også har en del kjøpere fra Follo.

Ifølge tall fra Norsk eiendom var kvadratmeterprisen i Rakkestad 16 600 kroner i snitt i april 2015. Taksten på "Møllerens hus" var satt til 17 375.

Fem bød på boligen, og endelig kvadratmeterpris ble 22 695 kr. Kjøper var en utflyttet raksting som vil tilbake til hjemkommunen.

Prisen for idyll

– Idyllen rundt er ikke prissatt, mener Eng. Hun forteller at meglerne forsøker å prissette boliger ut fra det man tror markedet er villige til å betale, men medgir at det kan være vanskelig.

– Da velger man ofte prisen til takstmann, det er normalt i Østfold. Men hun forteller at i andre norske byer blir det gjort på andre måter.

Kirkeng er enig i at " Møllernes hus" er en veldig fin eiendom. Da de skulle sette prisen tenkte de også mye på avstander.

– Det er ikke sånn at man bråsvipper til Rakkestad sentrum for å kjøpe seg noe, og så er det for spesielt interesserte å bo sånn til.