NRK Meny
Normal

70-åring tatt med 1400 liter brennevin

En trøgstadmann er dømt til fengsel i 45 dager etter at han ble tatt med store mengder ulovlig alkohol. Avgiftene som skulle vært betalt for drikkevarene beløper seg til over en million.

Spritbeslag

Mannen hadde store mengder sprit og annet brennevin.

Foto: Tollvesenet

I slutten av april ble mannen stanset av politiet. Da hadde han 420 liter 91 prosent sprit i varebilen. Han var på vei til Nord-Norge med drikkevarene og skulle få 30.000 kroner for transporten.

Etterforskningen avdekket at mannen hadde et lager av alkohol. Spriten han hadde i bilen hadde han akkurat hentet på dette lageret. På lageret fant etterforskerne ytterligere 540 liter sprit, 429 liter vodka og 59 liter vin.

Skjermet leverandørene

Mannen ville ikke si noe om hvem han hadde fått alkoholen fra, verken i politiavhør eller da saken kom opp for Heggen og Frøland tingrett. Han mente at spriten var laget i Norge, vodkaen var muligens fra Estland, mens vinen var tysk.

Heggen og Frøland tingrett fant mannen skyldig i brudd på tolloven og alkoholloven. Alvoret i saken bekreftes av at samlet avgiftsunndragelse for alkoholen beløper seg til 1.006.000 kroner.

Tingretten har dømt mannen til fengsel i 45 dager. Retten har også bestemt at alkoholen skal inndras. Dessuten har mannen mistet retten til å kjøre bil i to år framover.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.