Skyting: 7.-plass for Are Hansen i VM

Østfoldingen Are Hansen åpnet forrykende, men endte til slutt som nummer sju i finalen på 50 meter helmatch i VM i skyting lørdag.

Are Hansen

Are Hansen fra Krapfoss sportsskytterlag sikret Norge OL-ekstraplass (arkivfoto).

Foto: Christian Holstad Lilleng / Scanpix

Hansen endte også som nummer sju i kvalifiseringen. Da hadde han totalt 1177 poeng. Det kanskje aller viktigste med Hansens skyting var at han sikret Norge en kvoteplass til OL i Rio de Janeiro i 2016.

De 15 første skuddene i finalen var i knestående, og etter disse skuddene var Are Hansen i tet. De neste 15 skuddene var i liggende, og etter hvert falt Hansen på lista. Han lå på 5.-plass etter de skuddene.

Etter de fem første i stående ble det ned til 6.-plass, og etter de fem neste igjen ned på delt 7.-plass. Dermed måtte han ut i omskyting for å fortsette finalen, men omskytingsskuddet var 0,1 poeng for svakt til at det gikk. Hansen stanset på 402,8 poeng.

– Jeg håpet selvsagt på medalje, men bare det å komme til VM-finale er bonus for meg etter å ha slitt en del denne sesongen. Litt bittert å ryke ut på minst mulig margin, men sånn er skyting, sa Are Hansen etter endt finale.

Kinas Zhu Qinan ble verdensmester med Sergej Kamenskij på 2.-plass. Russeren ble slått med 1,2 poeng.

Vitalij Bobnovitsj fra Hviterussland tok bronsemedaljen.

Ole Kristian Bryhn ble nummer 11 i kvalifiseringen og fikk ikke skyte finale der bare de åtte beste er med. Også Ole Magnus Bakken røk ut med sin 21-.plass.