Normal

65 spark sikret seier

Norgescupen i fotball er for lengst i gang, mer overraskende for de fleste er at første runde i en annen fotball-idrett ble spilt i Fredrikstad lørdag formiddag.

Norgescup i fotballgolf

Deltakerne i første runde av Norgescupen kommer stort sett fra Østlandsområdet.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

Simon Larsen fra Sarpsborg er ute etter å forsvare Norgesmestertittelen i fotballgolf.

– Det gikk ganske bra. Det ble seier, så jeg er ganske fornøyd, sier en litt beskjeden Larsen til NRK.

Lørdag formiddag gikk første runde i Norgescupen i fotballgolf av stabelen ved Gamle Fredrikstad Golfklubb. Larsen tok en klar seier med 65 spark på to runder.

– Det var seks spark ned til nummer to på lista, så det er jeg veldig fornøyd med.

Gamle fotballstjerner

Tom Espen Fingarsen startet sin fotballkarriere i Sarpsborg, før han spilte tre år i nabobyen Fredrikstad. Vålerenga ble siste stoppestedet for fotballspilleren som la opp for rundt 30 år siden. Han er fortsatt ivrig med ballen, men nå sikter han mot et fotballgolf-hull i stedet for et fotballmål.

Tom Espen Fingarsen

Tom Espen Fingarsen har ikke lagt fotballskoene helt på hylla, selv om han la opp som fotballproff for 30 år siden. Nå er det fotballgolf som gjelder for sarpingen.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– Nå er det fotballgolf som gjelder! Her kan man fortsatt være med selv om man er godt voksen, så det er veldig hyggelig, forteller Fingarsen.

Han legger vekt på at idretten er for alle og treffer stadig gamle lagkamerater på banen. Den første runden i cupen gikk ikke helt veien for den tidligere fotballproffen.

– Det er første runden i år, så det kommer vel etter hvert. Jeg havnet langt ned på resultatlista, ler han.

Satser på seier

Simon Larsen

Simon Larsen tok en overlegen seier i første runde av Norgescupen i fotballgolf.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

13 deltakere sto på startlista til den første runden i cupen. De fleste kommer fra Oslo-områder, men også en del østfoldinger var representert ved siden av Larsen. Flere av deltakerne spiller på landslaget i fotballgolf.

Larsen spilte med flagget på brystet i VM som ble arrangert i Argentina i januar. Der uteble de store resultatene, så nå satser sarpingen for fullt mot seier i Norgescupen.

– Nå blir det å prøve å ta hjem seieren, den første er jo allerede i boks. Så vi får se om det blir noen fler.

Selv om han er tidligere Norgesmester i idretten, har ikke Larsen helt kontroll på nøyaktig hvor mange runder det gjenstår i cupen. Han tror det er ti runder til og at en endelig vinner vil bli kåret i september.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stort alkoholsalg i Värmland

    Det selges årlig nesten 10 liter ren alkohol pr. innbygger i Värmland, nabofylket til Østold. Dette er en halv gang over landsgjennomsnittet, melder Sveriges Radio Värmland. Tallene forklares med mye turisme og ikke minst nordmennenes grensehandel.

  • Stopper byggeplaner i Sarpsborg

    Planene om å sette opp ett fire-etasjes bygg i gågata i Sarpsborg blir stoppet av fylkesmannen. Sarpsborgs politikere hadde gitt dispensasjon til å sette opp bygget i et trehusmiljø fra 1800-tallet. Disse byggene er gitt verneverdi av kommunen og står på en liste hos Riksantikvaren. Fylkesmannen mener de ikke kunne gi dispensasjon, fordi det strider med sentrumsplanen for Sarpsborg kommune.