NRK Meny

59 voldtekter anmeldt i fjor

Østfold politidistrikt fikk i fjor inn 59 voldtektsanmeldelser, det skriver Kripos i rapporten Voldtektssituasjonen 2015. På landsbasis viser tallene at voldtekter som skjedde i forbindelse med fest utgjorde 39 prosent av alle de anmeldte voldtektene i fjor. Festrelaterte voldtekter er et betydelig samfunnsproblem og har de siste fem årene utgjort den største kategorien voldtekter i Norge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenker trenering

    Frp-politiker Arvid Vestvik mistenker at det er krefter som prøver å trenere utbyggingen av det gamle sykehusområdet på Cicignon i Fredrikstad. Det skriver Fredriksstad Blad. Eiendomsutvikler Kan Cao, som kjøpte området for tre år siden, trenger en dispensasjon for å komme i gang med utbyggingen, men ifølge avisen er det allerede klart at det heller ikke i planutvalgets møte 1. mars blir noe endelig vedtak. – Jeg er nesten flau over byen vår. Glipper dette prosjektet, ser jeg ikke noe alternativ, sier Vestvik.

  • Dømt for å ha slått med flaske

    En 22 år gammel mann er dømt til fengsel i fire måneder for voldsbruk. Fredrikstad tingrett fant mannen skyldig i å ha slått en mann i ansiktet med en flaske på et utested i Fredrikstad i fjor sommer. Slaget førte til at mannen fikk brudd i kinnbenet.