NRK Meny

59 voldtekter anmeldt i fjor

Østfold politidistrikt fikk i fjor inn 59 voldtektsanmeldelser, det skriver Kripos i rapporten Voldtektssituasjonen 2015. På landsbasis viser tallene at voldtekter som skjedde i forbindelse med fest utgjorde 39 prosent av alle de anmeldte voldtektene i fjor. Festrelaterte voldtekter er et betydelig samfunnsproblem og har de siste fem årene utgjort den største kategorien voldtekter i Norge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kronerulling for tunnelutredning

    I Moss er det startet kronerulling for å få utredet langtunnel som et alternativ til det vedtattet dobbeltspor langs havna. Siden onsdag er det samlet inn drøyt 100 000 kroner. Bedre byutvikling Moss trenger 200 000 kroner til en utredning fra Norsk Bane. Målet er at den skal være klar før budsjettbehandlingen i Stortinget, sier Jonathan Parker som er en av initiativtakerne til kronerullingen

  • Utsatte omstridt bygge-sak

    Planutvalget i Fredrikstad utsatte i går avgjørelsen om den omstridte utbyggen av den verneverdige Pay-villaen på Cicignon i Fredrikstad, skriver Fredriksstad Blad. Saken ble utsatt fordi Høyres representant ønsket befaring. Byantikvaren og fylkeskonservaotren er uenige om det strider mot nasjonale kulturminneinteresser å tillate å bygge om herskapshuset til leiligheter og oppføre et tilbygg.