NRK Meny
Normal

Lovende start på årets hummerfiske

500 kilo hummer har Fjordfisk fått inn så langt, og det er absolutt brukbart, forteller daglig leder Kurt Allan Hansen.

Hummerfiske i Hvaler-skjærgården
Foto: Petter Grimnes / NRK

Mandag startet jakten på havets kardinal. For mange er hummerfiske en flott tradisjon selv om fangstene kan variere mye. Så langt ser totalen lovende ut, forteller daglig leder i Fjordfisk Kurt Allan Hansen.


- Så langt denne uka har vi tatt imot et halvt tonn hummer. Det vi vet er at det er litt varierende for fiskerne, men totalen ser lovende ut. Det har begynt absolutt brukbart.

Ser det ut til å være bra med hummer i år?

- Ja, meldingene jeg får er at det tas alle størrelser. Her østpå ved Hvalerlandet og områdene rundt ser det ut til at bestanden er rimelig bra.

Kurt Allan Hansen, daglig leder i Fjordfisk
Foto: Bjørn Ruud / NRK

Fiskerne er brukbart fornøyd

Tilbakemeldingene Fjordfisk får fra hummerfiskerne er at de er brukbart fornøyd.

- Det er sånn med fiskere at de aldri blir helt fornøyd. Men jamført med fjoråret som var et bra hummerår, så ligger vi helt i nærheten eller vel så det. Så fiskerne er skapelig godt fornøyd.SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker øker tabell-ledelsen

    Greåker innebandy slo Sveiva 8–5 i toppoppgjøret i innebandyens eliteserie i dag. Laget leder serien, fem poeng foran Sveiva på andreplass. Fredrikstad-laget Slevik ligger på tredjeplass, seks poeng bak Greåker, men med en kamp mindre spilt.

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.