NRK Meny
Normal

Lovende start på årets hummerfiske

500 kilo hummer har Fjordfisk fått inn så langt, og det er absolutt brukbart, forteller daglig leder Kurt Allan Hansen.

Hummerfiske i Hvaler-skjærgården
Foto: Petter Grimnes / NRK

Mandag startet jakten på havets kardinal. For mange er hummerfiske en flott tradisjon selv om fangstene kan variere mye. Så langt ser totalen lovende ut, forteller daglig leder i Fjordfisk Kurt Allan Hansen.


- Så langt denne uka har vi tatt imot et halvt tonn hummer. Det vi vet er at det er litt varierende for fiskerne, men totalen ser lovende ut. Det har begynt absolutt brukbart.

Ser det ut til å være bra med hummer i år?

- Ja, meldingene jeg får er at det tas alle størrelser. Her østpå ved Hvalerlandet og områdene rundt ser det ut til at bestanden er rimelig bra.

Kurt Allan Hansen, daglig leder i Fjordfisk
Foto: Bjørn Ruud / NRK

Fiskerne er brukbart fornøyd

Tilbakemeldingene Fjordfisk får fra hummerfiskerne er at de er brukbart fornøyd.

- Det er sånn med fiskere at de aldri blir helt fornøyd. Men jamført med fjoråret som var et bra hummerår, så ligger vi helt i nærheten eller vel så det. Så fiskerne er skapelig godt fornøyd.SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.