NRK Meny
Normal

50-åring dømt til seks års forvaring for overfallsvoldtekt

Mannen fra Sarpsborg er dømt for å ha voldtatt en kvinne på en kafé i Oslo i fjor sommer.

Oslo Tingrett

Mannen fra Sarpsborg er dømt i Oslo tingrett for overfallsvoldtekten som skjedde i fjor sommer.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Voldtekten 50-åringen er dømt for fant sted i Oslo i fjor sommer. Overvåkningsbilder fra området rundt kafeen viste at mannen fulgte etter den fornærmede kvinnen på vei til kafeen der hun jobbet.

Ifølge dommen har han gjentatte ganger tvunget kvinnen til å gjennomføre oralsex på han på bakrommet i kafeen. Der skal han også ha gjort gjentatte forsøk på å gjennomføre vaginalt samleie.

Politiet gikk ut med et bilde av en person de mente var gjerningsmannen. Etterlysningen førte til flere henvendelser som navnga den 50 år gamle sarpingen, som ble pågrepet få timer senere.

Mannen erkjente straffskyld i saken mot han i Oslo tingrett, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

I retten forklarte han at han ikke husket hendelsen ettersom han hadde tatt store mengder kokain, amfetamin, Rohypnol, heroin, hasj og alkohol i ukene før det skjedde, men at bevisene mot han var sterke.

– Det er jeg som har gjort det, og da kan jeg ikke unndra meg straff, sa mannen i vitneboksen, skriver TV 2.

Nå er han dømt til forvaring i seks år for overfallsvoldtekten. I dommen heter det at kvinnen var alene, innestengt på et lite bakrom uten innsyn med tiltalte, som var ruset, ustabil og fysisk mye større enn henne.

50-åringen er tidligere dømt for blant annet to tilfeller av voldtekt og rekke volds- og vinningsforbrytelser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kronerulling for tunnelutredning

    I Moss er det startet kronerulling for å få utredet langtunnel som et alternativ til det vedtattet dobbeltspor langs havna. Siden onsdag er det samlet inn drøyt 100 000 kroner. Bedre byutvikling Moss trenger 200 000 kroner til en utredning fra Norsk Bane. Målet er at den skal være klar før budsjettbehandlingen i Stortinget, sier Jonathan Parker som er en av initiativtakerne til kronerullingen

  • Utsatte omstridt bygge-sak

    Planutvalget i Fredrikstad utsatte i går avgjørelsen om den omstridte utbyggen av den verneverdige Pay-villaen på Cicignon i Fredrikstad, skriver Fredriksstad Blad. Saken ble utsatt fordi Høyres representant ønsket befaring. Byantikvaren og fylkeskonservaotren er uenige om det strider mot nasjonale kulturminneinteresser å tillate å bygge om herskapshuset til leiligheter og oppføre et tilbygg.