NRK Meny
Normal

4,7 millioner fra konkurs

Moss Fotballklubb må skaffe 4,7 millioner kroner til innen 31. oktober. Hvis ikke er klubben konkurs.

Moss Fotballklubb utvider nok en gang fristen for å kjøpe aksjer i klubben.

Gode samtaler med byens næringsliv

MFK er på randen av konkurs og har nå satt fristen til 31. oktober for å skaffe tilveie 12 millioner kroner. Siden emisjonen startet i august har de fått 7,3 millioner. Dersom klubben ikke klarer å skaffe de resterende 4,7 millionene innen utgangen av neste måned, går klubben til skifteretten.

Les også:

– Det er klart det er alvorlig når vi må utsette en gang til. Jeg skulle selvfølgelig ønske vi var i mål sammen med næringslivet innenfor fristen, sier styreleder i MFK, Jan Andre Solvang

I klartekst betyr det at dersom Moss ikke skaffer pengene, så går klubben konkurs.

- Det er fryktelig å si det, men slik det ser ut nå, så er det fakta.

Grunnen til at Moss har satt 31. oktober som siste frist er at da er kassa tom.

– Da har vi hentet ut det vi kan hente ut av driften. Da er det ikke mer å hente og da må vi se på om vi skal ta klubben til skifteretten.

Likevel har styrelederen et lite håp om at alt kan ordne seg for førstedivisjonsklubben. Byens banker har gitt klubben beskjed om at de vil samarbeide for å forsøke å få klubben ut av uføret.

– Vi har gjennom våre samtaler med byens banker fått positive tilbakemeldinger om at de ønsker sammen å se på muligheten om de kan hjelpe oss. Da kan vi ikke si at vi ikke ønsker å se det. Etter samtalene følte vi at vi kan utsette en siste gang – nå snur vi på den absolutt siste steinen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Full og kranglete

    Full og kranglete blir en mann i 20-årene bortvist fra Fredrikstad sentrum ved 02-tiden i natt. Kort tid etter dukker mannen opp igjen på samme utested enda mer beruset og enda mer kranglete. Mannen ble tatt med til fyllearresten. Han er nå anmeldt for ikke å etterkomme pålegg og vil bli bøtelagt for dette.

  • Tyv tatt på fersken

    En tyv tok seg inn på en bensinstasjon på Borgenhaugen i Sarpsborg ved 02-tiden i natt. En ansatt på bensinstasjonen konfronterer butikktyven. Tyven svarer med å kaste gjenstander på den ansatte og forsvinner fra stedet. Politiet har en god beskrivelse av gjerningsmannen. Den ansatte fikk ryggsmerter etter hendelsen.