NRK Meny
Normal

49 tatt i UP-kontroll

49 bøter, forelegg og gebyrer ble skrevet ut for ulovlig mobilbruk og manglende bilbeltebruk da UP hadde kontroll i går.

UP med kontroll på Svartskog i Akershus

De fleste ble tatt for manglende bilbeltebruk da UP hadde kontroll utover kvelden i går.

Foto: Poppe, Cornelius, Cornelius Poppe / SCANPIX

UP hadde rigget seg til i Vogt i Moss i går kveld, etter at de tidligere i går hadde kontroll Borregårdsbakken i Sarpsborg.

Ga resultater

Og kontrollene ga resultater. Tilsammen ble 49 bøter, forenklede forelegg og gebyrer skrevet ut.

– Vi skrev ut 11 forenklede forelegg for mobilbruk, 14 gebyrer, en ble stanset med manglende dokumenter og 13 manglet bilbelte, står det i politiloggen om kontrollen fra klokken 14.00 i Borregårdsbakken i Sarpsborg.

De fleste tatt for mobilbruk

I Vogtsgate i Moss varte kontrollen fra klokken 18.00 til klokken 03.00 natt til torsdag.

– Ved siden av en anmeldelse for tekniske mangler på kjøretøyet, ble det her skrevet ut 20 forenklede forelegg; 17 for bruk av mobiltelefon og tre for manglende lys. 8 gebyrer ble skrevet ut fo rmanglende bruk av bilbelte i Moss, skriver operasjonsleder Sigrun Mørkeseth i Østfold-politiet i loggen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må fjerne gjerde i 100-metersonen

    En hytteeier har fått frist ut året til å fjerne et strømførende gjerde ved Femsjøen i Halden, hvis dagbøter skal unngås. Halden kommune mener gjerdet hindrer retten til fri ferdsel, og bryter byggeforbudet i strandsonen.

  • Strømmen tilbake hos de fleste

    Ifølge Hafslund har alle bortsett fra fem husstander på Henstad fått strømmen tilbake, etter bruddet i Askim i morges. Strømmen gikk mellom klokka halv fire og fem i morges. Det var andre gang på kort tid strømmen blir borte i området, hele Trøgstad og deler av Askim var strømløse lørdag morgen.