49 fots båt sank ved brygga

En 49 fots skøyte har sunket ved Porselenskaia i Fredrikstad i dag. Brannvesenet rykket ut for å lense båten, men kom for sent.

«Panser» har sunket

Den gamle rekeskøyta «Panser» har sunket ved Porselenskaia i Fredrikstad.

Foto: Christin Olsen / NRK

– Vi fikk vite i morges at båten hadde tatt inn vann. Noen hadde sett den og syntes den så veldig tung ut. Vi var i kontakt med Borg havn, som vi leier kaiplass av. De kontaktet brannvesenet, men da var det for sent, forteller Christine Nesje, eieren av «Panser» som gikk ned ved kai i Fredrikstad i dag.

Hun forteller at det antakelig gikk veldig fort den siste tiden.

– Dere vet ikke hva som har skjedd?

– Nei, det aner vi ikke. Vi kan ikke skjønne det. Alt var i orden for noen dager siden, sier hun.

– Må få den opp igjen

Nå er hun opptatt av å få hevet båten igjen, men dagen i dag er brukt til å sikre båten så den ikke blir trukket ut fra kai med strømmen. Båten ligger på bunnen, men det er ikke dypt på stedet. Med andre ord vil den ikke synke mer så lenge den er sikret til kai. Båten blir uansett ikke hevet før over helgen.

– Vi må jo kontakte forsikringsselskapet og avklare med dem veien videre. Vi må jo få den opp. Den kan ikke ligge slik. Nå sikrer vi den så godt vi kan, så får vi ta det derfra, sier Nesje.

Gammel reketråler

«Panser» er en gammel reketråler, bygget på 70-tallet. Nå er det en familiebåt. Den har vært i familiens eie i tolv år og brukes til ferie og fritid.

– Det er mange minner som ligger under vann, sier hun.

Mange kjenner båten som «FFK-båten» som har gått fra Gressvik til Stadion i forbindelse med fotballkamper.

«Panser» har sunket

«Panser» ligger på bunnen av Glomma.

Foto: Christin Olsen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nå forsvinner Nyquistbyen

    Rivingen av Nyquistbyen i Moss startet i dag. Den nesten 150 år gamle bydelen må vike plassen for jernbaneutbyggingen i byen. Totalt skal 120 bygg rives.

    Riving Nyquistbyen, Moss
    Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
  • Anmeldt etter rattfyll

    Politiet i Moss har anmeldt en bilist for rattfyll og kjøring uten førerkort. Mannen i 30-årene ble stanset i 13:30-tiden.